HockeyNews
PLUS

NHL-spel i sikte för Grundström

(3202) grundström
Bildbyrån

Publicerad: 14 juni 2018

FacebookXWhatsApp

Andreas Johnssons framfart i AHL har tagit honom ett steg närmar NHL-spel nästa säsong. Carl Grundström är en av svenskarna i Toronto Marlies som gärna tar rygg på Johnsson.

– Jag hoppas det, men det är inte upp till mig att avgöra, säger Grundström till Toronto Sun.

Läs mer om AHL och Calder Cup här

Toronto Marlies hade chansen att spela hem Calder Cup i tisdags natt men missade den möjligheten. I stället står Andreas Johnsson, Carl Grundström och de övriga svenskarna inför en sjunde avgörande mot Texas i natt.

Grundström åkte över till Toronto och tog plats i Marlies i slutet av säsongen. Han gjorde tre poäng på två matcher i grundserien och har fortsatt leverera även i slutspelet.

I en intervju med Toronto Sun säger Grundström att han har lärt sig mycket under säsongen och att han, så klart, hoppas på NHL-spel nästa säsong.

– Men det är inte upp till mig att avgöra det. Jag tycker att jag har haft en ganska bra säsong, säger Grundström.

Den förre Frölundaforwarden är en av flera Marlies-svenskar som blickar mot NHL. Andreas Johnsson är sannolikt den som har störst chans att ta en ordinarie plats i Maple Leafs efter årets poängsuccé, men han är knappast den ende.

Marlies coach Sheldon Keefe nämner Pierre Engvall, som precis som Grundström åkte över i slutet av säsongen.

– Han (Engvall) har lyckats vara placeringssäker och har kunnat gå in och spela mot motståndarlagets bästa spelare tack vare hans förmåga att hålla i pucken. Det har gjort det svårt för dem att ta tillbaka den, säger Keefe till Toronto Sun.

Han fortsätter:

– Som jag har sagt om många av våra unga spelare, ju längre vi har spelat, desto mer erfarenhet samlar de på sig, mer nu än i oktober och november, säger han.

Övriga Toronto-svenskar är Timothy Liljegren, Calle Rosén, Andreas Borgman och Dmytro Timashov.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)