Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Om nye MFF-tränaren: "Han sparkade i ett skåp och bröt nog en tå"

Allsvenskan

Uwe Rösler tog i tisdags över som huvudtränare i Malmö FF.
Det är en man med temperament, berättar Peter Abelsson.
- Han sparkade så hårt i ett skåp, så att han satt fast och nog bröt en tå, säger Abelsson, som spelade under Rösler i Viking, till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Malmö FF presenterade under tisdagsförmiddagen den Championship-meriterade tysken Uwe Rösler som ny huvudtränare i föreningen. Den tidigare Malmö FF- och Trelleborg-försvararen Peter Abelsson spelade under Rösler mellan 2006 och 2008 i norska Viking och minns den tyske tränaren som noggrann och professionell, men med temperament. 

- Han är en riktig vinnartyp. Han är väldigt noggrann och professionell i allt han gör. Han ställer höga krav på sin omgivning och spelarna. Han kan ha lite temperament om han inte tycker att man gör sitt yttersta, men gör samtidigt allt för spelarna och har ett stort hjärta. Han vill lyckas och få med sig alla. Han hade en väldig framgång med oss första året och blev trea, men det gick även bra under andra året, berättar Abelsson för Fotbollskanalen. 

Annons

Hur visade det sig att han hade temperament?
- Det kunde vara i halvtid och sådär. Han var tydlig om man hade gjort en dålig halvlek eller om laget hade gjort en dålig halvlek. Han kunde verkligen ryta till, då han inte tolererade det, så det fick man höra, säger han. 

- Det kunde även ge effekt, då laget verkligen tog sig samman och gick ut och presterade bättre. Han ställer höga krav och är väldigt noggrann. Han har både högra krav på sig själv och sin omgivning. Jag tror att han är rätt person för få till en förändring (i Malmö FF). Han kan nog vända det ganska snabbt, fortsätter han. 

Abelsson minns speciellt en incident, när Rösler var extra arg efter en match. 

- Han kunde få utbrott ibland i omklädningsrummet. Han sparkade en gång hårt i ett skåp och satt fast med foten i skåpet. Jag tror att han bröt någon tå, men han visade ingenting. Han har temparent, säger han. 

Annons

Vad kännetecknar annars honom som tränare?
- Han var extremt noggrann och disciplinerad. Det handlade mycket om att förbereda spelarna. Om någon var skadad, så skulle man vara på plats en och en halv timme före träningen för att alla skulle få den behandlingen som behövdes. Man skulle verkligen ta hjälp av apparaten runt omkring i klubben. Han tolererade inte att någon kom sent eller var slarvig på något sätt. Det var höga krav. 

- Han gladdes även väldigt mycket med laget när det gick bra och försvarade alltid spelarna ute i media och sådär. Han gjorde verkligen allt för att spelarna skulle ha det så bra som möjligt, både på och vid sidan av planen, fortsätter han. 

Däremot kan möjligen MFF-spelarna vänta sig höga böter vid regelbrott. 

- Det var ganska höga böter. Det var mycket "two thousand" (2000 kronor). Det var både om någon kom för sent eller glömde något eller om man lade på sig något kilo för mycket. Det var väl ganska mycket högre böter än vad man var van vid. Så mycket var det väl inte annars, säger han. 

Annons

Tror du att han kan passa bra in i vinnarkulturen i MFF?
- Jo, men det tror jag, även om det inte bara handlar om att vinna. Det gäller även att spelarna har inställningen. Han tolererar inte några "primadonna-personer". Det gäller att alla verkligen hjälper till och bidrar med sitt yttersta, så gör han också det. Jag tror att det kan passa bra. Han är karismatisk och har ett stort hjärta och är glad, säger han. 

Publicerad 2018-06-13 kl 07:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto