HockeyNews
PLUS

OS-backen nyfiken på Djurgården

(3192) Jonas Ahnelöv3
Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2018

OS-backen Jonas Ahnelöv har tackat nej till en flytt till Schweiz.
Nu gläntar den VM-meriterade Tre Kronor-backen på dörren till SHL och Djurgården.
– Vi får väl se vad som händer, om de är intresserade, säger han till HockeyNews.se

SHL i samarbete med Nordic Bet



Säsongen för Jonas Ahnelöv tog slut i OS-mötet med Finland i Pyeongchang den 18 februari. Den finländska centerstjärnan Petri Kontiola fullföljde en tackling i en närkamp med den erfarne Tre Kronor-backen som fick en otäck smäll mot huvudet.

Det var inget oschyst med tacklingen, men Kontiola hade kunnat undvika den om han hade velat.
Ahnelöv drabbades av en hjärnskakning.

– Det var inte direkt det roligaste. Allting kändes så jävla bra innan och sedan… visst, det är i stridens hetta, men lite brist på respekt är det också. Det är bättre att köra in med full fart än när någon står och kollar ner. Du kan ju ta det lite lugnt, kanske, säger Ahnelöv, som blir märkbart irriterad när han tänker tillbaka på matchen i OS-gruppspelet mot Finland där Tre Kronor vann med 3-1.
Jonas Ahnelöv är besviken på den minst lika rutinerade Petri Kontiola, som fick chansen att säga några ord till Tre Kronor-backen i den gemensamma matsalen i OS-byn efter matchen.

– Så träffade man honom i matkön efteråt och han sa inte ett jävla ljud. Då kände man att ”du kan dra åt helvete”. Visst, det är hockey vi spelar, men han kunde ha undrat hur det var med mig eller vad som helst. Lite respekt och lite mänsklighet borde det väl finnas. Men, skit samma. Jag bryr mig inte om honom nu, säger Ahnelöv.

Hur lång tid tog det för dig att bli återställd?

– Nu har det varit bra i en och en halv månad, men efter det där var det ett rent helvete. Jag åkte tillbaka till Omsk och lämnade inte lägenheten på tre veckor. Jag kunde knappt kolla slutspelet och kunde inte kolla på tv för jag blev ljuskänslig. Det var inget kul, men nu är man återställd. Så återställd man kan bli, för man blir aldrig frisk i det här huvudet, men det är lugnt, haha.

Jonas Ahnelöv verkar vara i form, på gott humör och är mitt uppe i försäsongsträningen inför kommande säsong. Han och familjen är hemma i huset i Huddinge strax söder om Stockholm.

Efter 140 matcher och 29 poäng (9 mål, 20 assist) mellan 2015 och 2018 i KHL-klubben Avangard Omsk blir det ingen fortsättning där. Så mycket vet han.

– Nej, jag är klar där nu. Jag har varit där i tre år så det är dags för nya äventyr.

Inget bud i KHL

Ahnelöv kan tänka sig att spela vidare i KHL, men han har ännu inte fått något anbud att ta ställning till.

– Det är intressant att åka tillbaka dit, men nu verkar det som att det är svårt att få jobb där. Jag har inget konkret där nu, så jag sitter lugnt i båten och kollar vad som dyker upp.

Han har avskrivit Schweiz och NLA.

– Det sa jag nej till. Jag hade något där, men jag skiter i det, så Schweiz är ute, även om man aldrig ska säga aldrig. Jag tror att de dörrarna är stängda för jag tackade nej.

– Annars är man öppen att lyssna på förslag för att se vad som finns om det ens finns någon som är intresserad, hehe.

Djurgården behöver en väldigt bra ersättare för Marcus Högström. Skulle det vara intressant om det blev aktuellt?

– Är inte han (Högström) kvar? Det visste jag inte. Blev det klart i dag? Det var ju en bra back de tappade. Det var tråkigt för dem och kul för honom, säger Ahnelöv när han via HockeyNews.se får reda på att Marcus Högström ska lämna Djurgården för spel i NHL-klubben Calgary.

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson var i kontakt med Jonas Ahnelövs agent under våren och utvärderar nu situationen med lagbygget sedan Högström blivit klar för en flytt till Calgary.

Hockeybladet var först med att berätta att Djurgården kan bli aktuellt för Ahnelöv.

– Jag hörde bara att de hade kollat lite och frågade hur det stod till. Vi sa att vi inte visste för vi kollade vad som finns och vad som dyker upp, så jag har inte mycket mer roligt att säga än att jag inte vet vad som händer, säger Ahnelöv till HockeyNews.se.

Om Djurgården skulle visa konkret intresse för Jonas Ahnelöv finns chansen att få spela ihop med den gode vännen Dick Axelsson, som i förra veckan skrev på ett ettårskontrakt med Djurgården.

– Vi är bra polare och visst det skulle vara en jättefördel att få bo hemma i Stockholm, det har man aldrig gjort. Jag fick reda på det här nu att han (Högström) skrivit på så det är lite nytt. Vi får väl se vad som händer, om de är intresserade. Man kan alltid lyssna, det är aldrig fel att lyssna.

Här hittar de de senaste SHL-nyheterna

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS