Academy växer
Publicerad: 2018-06-11
Academy
Frölunda HC breddar verksamheten med en ledarakademi – första kullen börjar sin utbildning i september.

Frölunda Academy har i många framgångsrika år varit en plantskola för blivande elitspelare i ishockey.
Joel Lundqvist har gått i akademin och Rasmus Dahlin – och däremellan åtskilliga fler som tagit klivet upp i Frölundas A-lag och därefter försvunnit ut hockey-världen.

För att bredda verksamheten och på sikt säkra återväxten på ledarsidan startar Frölunda HC efter sommaren en ledarakademi.
"Fantastiskt bra och en möjlighet för oss att sprida våra idéer till regionen. Det här blir en fördjupning av det regionsarbete vi redan gör", säger Göran Pegenius, regionsansvarig Frölunda HC.

Utbildningen sträcker sig över säsongen 2018/2019 och för några av de 20 intagna finns det möjlighet att efter examen få en trainee-plats i Frölundas organisation.
Ledarakademi bygger på Frölundas spel- och träningsidé.
”Syftet är att lyfta kompetensnivån i regionen, samt att få ut vår ledarfilosofi i regionen. Vi är övertygade om att vi över tid, med engagemang och tålamod, kan få hela regionens nivå att lyfta, vilket ger fler och bättre hockeyspelare. Visionen är att fylla Frölundas A-lagsbås med ledare från vår region”, säger Frölunda HC:s klubbdirektör Christian Lechtaler.
Efter fullgjord utbildning blir deltagarna certifierade Frölunda-tränare.

Utbildningen (kvällstid) börjar den 15 september och avslutas i april 2019.

Föreläsare: Roger Rönnberg, Johan Lundskog, Kristofer Näslund, Kristoffer Martin, Pierre Johnsson, Tobias Johansson, Daniel Eriksson, Linus Börjesson, Mikael Ström, Björn Liljander, Christian Lechtaler, John Jansson.

Peter Pettersson Kymmer