Filip Almström-Tähti Foto: Bildbyrån

Almström räddade poäng för Örgryte

Uppdaterad
Publicerad

I 87:e minuten kvitterade Örgryte genom Filip Almström-Tähti och räddade därmed en viktig poäng i den tidiga seriefinalen.

Örgryte styrde spelet i första halvlek men det var Falkenberg som skulle ta ledningen i matchen på Gamla Ullevi. I 60:e minuten skickade Chisom Egbuchulamen snygg klack till Robin Östlind som dängde in 1-0.

Örgryte gav inte upp och pressade gästerna ordentligt. Och i 87:e minuten kom den rättvisa kvitteringen. Ett långt och perfekt inlägg från Danny Ervik nådde Filip Almström-Tähti som satte 1-1.

Toppduell

Det var en tidig seriefinal mellan ettan och tvåan i tabellen. Inför match hade de lika många segrar, samma målskillnad men Falkenberg hade en poäng mer tack vare två oavgjorda och en förlust – Örgryte hade det omvända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.