Bevakningen presenteras av

TV: Fjärde raka segern för Djurgården - glödhet Kadewere fyramålsskytt

Allsvenskan

UPPSALA. Djurgården har fått upp farten ordentligt efter en tyngre period.
I dag tog man fjärde raka allsvenska segern när Sirius krossades inför 6 192 på Studenternas IP - där Tino Kadewere blev noterad för hela fyra mål och går upp i skytteligatopp.
En fantastisk match för oss, säger Kadewere till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

I inledningen av maj stod Djurgården på tre raka förluster i allsvenskan och det blåste rejält kring klubben. Men sedan förlusten mot BP på Grimsta 6 maj har det vänt för Blåränderna.

I cupfinalen kördes Malmö FF över, och inför dagens bortamöte med Sirius hade man därtill tre raka allsvenska trepoängare.

På Studenternas IP inledde man i dag också bäst i den första halvleken, och tog ledningen i den 22:a minuten genom en skarv av Tino Kadewere på inlägg från Kevin Walker som precis letade sig över mållinjen till 1-0.

Djurgården dominerade under stora delar av den första halvleken men lyckades inte få till något ytterligare mål.

Annons

Drygt tio minuter in i den andra halvleken hade man en boll i mål efter en frispark av Kevin Walker, men målet dömdes bort för offside på en framrusande Dzenis Kozica.

Sirius hade länge svårt att skapa chanser, men skulle bli allt farligare ju längre matchen led. I den 71:a minuten var man ytterst nära en kvittering efter en trippelchans där Dif räddades av Andreas Isaksson, Jacob Une Larsson och ribban.

Fem minuter senare var det nära igen då Moses Ogbu kom fri efter ett motlägg med Marcus Danielson. Nigerianen chippade bollen över en utrusande Andreas Isaksson, men bollen gick utanför.

I stället skulle Djurgården öka ledningen bara minuten senare. Tino Kadewere spelade ner bollen till Jonathan Ring, som krutade in bollen i mål till 2-0.

I den 86:e minuten skulle Djurgården även öka på till 3-0 genom Tino Kadewere, hans andra mål i. Målet kom efter ett inlägg av Niklas Gunnarsson som zimbabwiern stötte in från nära håll i straffområdet.

Annons

Sirius fick till en reducering på straff i den 89:e minuten genom Moses Ogbu, men vid det laget var Djurgårdens seger aldrig riktigt hotad. I stället skulle hela två mål till komma från Djurgården. I minut 90 satte Tino Kadewere 4-1 och på stopptid 5-1 - hans fjärde mål i matchen och åttonde i årets allsvenska. Kadewere går därmed upp i skytteligatopp. 5-1 blev också slutresultatet.

- En fantastisk match för oss. Det är väldigt viktigt för oss att avsluta våren med tre poäng. Men det här bara början, för när vi kommer tillbaka från uppehållet måste vi fortsätta prestera, säger Kadewere till C More.

- Det här är första gången jag gör fyra mål i en professionell match. Det är väldigt viktigt för mig. Jag är väldigt glad över att jag bidrog till laget och sen vill jag berömma laget också. Vi spelade bra som lag.

Annons

Efter matchen gick sportchefen Bosse Andersson fram och kysste Kadeweres fot.

- Han har alltid trott på mig. Nu betalar jag tillbaka för det, säger anfallaren.

Segern var Djurgårdens fjärde raka i allsvenskan, femte raka om man räknar in cupfinalen mot Malmö FF. Segern gör att man går till VM-uppehåll med 20 poäng på tolv matcher i allsvenskan.

Sirius poängskörd på fem poäng på elva matcher gör dock att man nu ligger sist vid VM-uppehållet i och med att Dalkurd knep en poäng i dagens bortamöte med Malmö FF.

- Vi ska ladda batterierna och försöka ta tag i vårt spel. Det känns skönt och välbehövligt att gå på semester nu, säger Jesper Arvidsson till C More.

Nästa match för Djurgården spelas 8 juli hemma mot IFK Norrköping, medan Sirius 3 juli tar emot Gif Sundsvall på Studenternas IP.

Annons

Sirius lag: Fegrouch - Larson, Eiswohld, Pehrsson, Arvidsson - Ogbu, Haglund, Gustafsson - Vecchia (Faiqi 67), Maholli (Albornoz 61), Sirelius (Björnström 67).

Djurgårdens lag: Isaksson - Beijmo, Une Larsson (Gunnarsson 80), Danielson, Augustinsson - Ring, Karlström, Walker, Kozica (Radetinac 73) - Kadewere, Mrabti (Badji 87).