Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larssons pik efter allsvenska ryktena: ”Har väl snudd på skrivit på för alla klubbar”

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Sebastian Larsson uppges vara nära AIK.
Nu öppnar han för att han även kan stanna utomlands.
- Det finns inget bestämt, säger Larsson efter fredagens stängda träning.

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Larsson i spelaren.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG
AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Den svenske landslagsmittfältaren Sebastian Larsson, 32, meddelade nyligen att den gångna säsongen med Hull i Championship kan bli hans sista utomlands, då han efter 17 år i England nu börjar snegla mot att flytta hem till Sverige igen. Det satte fart på rykten om var han kommer att spela härnäst och vilken klubb det kan bli i allsvenskan.

I veckan uppgav Aftonbladet att Larsson kommer att träffa AIK och Djurgården "snart", men även att AIK ska vara närmast svenskens signatur i sommar. Dessutom har Larsson även tidigare kopplats ihop med en flytt till västkusten och IFK Göteborg.

Larsson vill själv inte kommentera en möjlig återkomst till allsvenskan. 

Annons

- Jag kan inte säga något mer än att om man läser tidningar, så har jag väl snudd på skrivit på för olika klubbar, så jag förstår spekulationerna, men så mycket som jag kan säga är att efter det här kommer jag att åka hem till min familj i Eskilstuna och inget är närmare än så, säger han.

Varför skulle du vilja flytta hem till allsvenskan?
- Jag har aldrig spelat där och har ändå varit utomlands i 17 år, samtidigt som mina barn växer upp och det är en helhet som spelar in. Någonstans i sin karriär kommer man till ett skede när man börjar snegla åt det hållet och hittills har inte det varit aktuellt, men nu är det första gången som det är det. Sedan är det också en bonus och det är kul att det är drag kring fotbollen i Sverige, men det är som sagt inget bestämt, säger han.

Hur ser du på AIK?
- Jag är inte intresserad av att diskutera specifika klubbar, om jag ska vara ärlig. Det är dels av respekt för de klubbar som jag har varit i kontakt med både i Sverige och utomlands. Det kan ni få spekulera i, så får vi se var det landar.

Annons

Han kan nämligen även tänka sig att stanna utomlands.

- Det finns såklart, eller såklart är lite kaxigt, intresserade klubbar i både utlandet och Sverige och var vi landar, det får vi se, säger han och skrattar.

Du är alltså fortfarande öppen för att stanna utomlands?
- Ja, det stämmer bra, säger han.

Han ser nu, efter tre raka Europamästerskap, fram emot att få göra sitt första VM.

- Det är kul. Det är såklart något man sett fram emot, att det ska komma igång. Nu har det varit en liten mjukstart här några dagar, men jag tror att alla känner likadant, att det här har man längtat efter ett tag nu, säger han.

- Det betyder otroligt mycket. Det är det största du kan göra när det gäller att representera ditt land och även som fotbollsspelare genom att få spela ett världsmästerskap. Efter tre EM och två misslyckade VM-kval, så är det klart att det är skönt att vi tagit oss dit, fortsätter han.

Annons

Hur känns formen för egen del?
- Det känns bra. Jag har spelat otroligt mycket matcher i år, men det har varit skönt. Jag tycker att jag är i bra form, även om man fått släppa lite mentalt nu ett tag och koppla bort fotbollen för att fokusera på familjen för att sedan köra på här ordentligt nu, men kanske framför allt från måndag och framåt, säger han.

Du är en av de lite mer erfarna spelarna i laget. Vad kan du bidra med utifrån det?
- Självklart finns man ju här om någon undrar något, men sedan är det också i samtal med ledare och sådär. Vi försöker hitta en väg som ska passa oss som grupp och det är såklart Janne, Peter och ledarna som styr, men det är klart att vi finns där med erfarenheter och kan bidra med det vi kan. Det som någonstans är erfarenhet är att inte lägga det i en ficka och glömma det, utan att använda det när man kommer till nya utmaningar, säger han.

Annons

Larsson stod under den gångna säsongen för två mål och fem assist på 40 matcher för Hull, som slutade på 18:e-plats, i Championship. Han sitter på ett kontrakt med Hull, som går ut den sista juni och lämnar i sommar klubben.

Se en intervju med Larsson i spelaren ovan.

Publicerad 2018-05-25 kl 12:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto