Hockeyprofilen Ulf Dahlén kliver in i styrelsen i fotbollsklubben Östersunds FK. Foto: TT Bild

Ulf Dahlén hjälper Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Om det var full fart framåt i höstas för Östersunds FK så blåser det minst sagt motvind för klubben nu.  För att hjälpa till i arbetet kring klubben tar man nu hjälp av Tre Kronor-hjälten Ulf Dahlén, 51.

– ÖFK står i ett vägskäl och då vill jag hjälpa till, säger förre ishockeystjärnan till Aftonbladet.

Östersund firade stora framgångar ifjol med seger i svenska cupen och det hyllade Europa League-spelet. Den här säsongen har både spelet stannat upp och ordföranden i klubben Daniel Kindberg är misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Dessutom ryktas det att succétränaren Graham Potter är på väg bort från klubben.

En blivande kris. Men klubben försöker stoppa blödningen. En åtgärd blir att kalla in Dahlén till styrelsen.

– Jag tycker det är fantastiskt att vi fått ett fotbollslag i allsvenskan. Och nu står klubben inför ett vägskäl med tanke på ryktena kring Potter och alla spelare. Då vill man på något vis hjälpa till. Det känns jättespännande, säger Dahlén till Aftonbladet.

Ulf Dahléns hockeykarriär

NHL

New York Rangers

Minnesota North Stars

Dallas Stars

San José Sharks

Chicago Blackhawks

Washington Capitals

Elitserien

Björklöven

 HV71

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.