Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF

Daniel Andersson: "Får se vad den nye säger"

På söndag avslutar Malmö FF vårsäsongen, sedan väntar två veckors vila innan träningsstarten den 10:e juni.

MFF jobbar nu högintensivt för att ha en ny tränare på plats redan då.

– Jag vill inte sätta ett datum för då kommer ni bara att hålla det emot mig sedan, säger sportchefen och tillfällige tränaren Daniel Andersson.

Daniel Andersson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Daniel Andersson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Efter två lediga dagar tränade MFF spelarena på onsdagen för första gången sedan segern mot Häcken.

Efter två dagar på kontoret var Daniel Andersson tillbaka ute på planen.

 – Det har varit matcher i ett och det har påverkat både fysiskt och mentalt. Skönt för killarna att ladda om med ett par lediga dagar.

Medan spelarna vilat har Daniel Andersson sysslat även med andra saker än arbetet med det lag man har i dag.

– Jag har lagt mycket fokus på tränarbiten. Sedan har jag andra viktiga sysslor. Vi har ju en rekryteringsprocess av tränare och även av spelare, som jag tar vid sidan om. Det har jag haft lite mer tid till nu de här två dagarna det varit träningsledigt, säger Daniel Andersson.

Var skulle du säga att ni är i rekryteringsprocessen av en ny tränare?

– Jag vill inte säga var vi är någonstans. Utan vi jobbar på.

Går det att säga någonting om tidsspannet, jag menar det är en omstart i juli med Champions League-kval som det redan börjar bli tajt till?

– Det finns olika scenario. Sedan, skulle jag säga till exempel: "Vi vill ha en ny tränare till 10:e juni" så kan man göra det till ett problem om man inte har en tränare den 10:e juni. Så vi jobbar på, försöker hitta en bra tränare så snabbt som möjligt och så förstår alla att ju tidigare desto bättre om man ska hinna förbereda sig på ett bra sätt. Men jag vill inte sätta ett datum för då kommer ni bara att hålla det emot mig sedan, säger Daniel Andersson.

Gör inte planeringsjobbet

I jobbet utanför det omedelbara med laget så har Daniel Andersson planerat in två träningsmatcher under VM-uppehållet. En mot norska Molde på Malmö stadion 20:e juni 11.00 och en mot danska mästarna FC Midtjylland i Danmark den 29:e juni.

På frågan om det kan bli fler matcher säger Daniel Andersson.

– Vi får se vad den nye säger. Just nu känns de matcherna rätt så bra. Det är i så fall efter Midtjylland om man vill klämma in en till där inför allsvenska starten eller om man fokuserar på att bara ha en jäkligt fin träningsvecka, det finns två vägar att gå.

Du säger "vi får se vad den nye säger" om träningsmatcherna. Det låter som att du är ganska övertygad om att ni har en ny tränare på plats till träningsomstarten?

–  Alltså, vi är ju i en rekryteringsprocess så man får ju jobba för det. Sedan är det inte säkert att vi är där då. Just nu, för mig, är det bara fokus på matchen på söndag. Sedan är den rekryteringsprocessen och lite truppöversyn. 

– Skulle det vara så att jag står där den 10:e juni så får jag jobba på ut efter det, men jag sitter inte och gör det planeringsjobbet nu. 

Läs mer: Så ska Malmö FF ta sig till Champions League 2018