Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Swansea City

Potter överens om att lämna Östersunds FK

Graham Potter är muntlig överens med Swansea - och ser ut att lämna Östersund i slutet av veckan. 

Enligt SportExpressens uppgifter planerar ÖFK-tränaren att ta med sig Billy Reid och scouten Kyle Macaulay till sin nya klubb  - och Potter kommer också att informera spelartruppen i dagarna att han avser att ta över Swansea.

Foto: THéRESE NY /TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter succén med Östersund och en fotbollsresa som nästan saknar motstycke har Graham Potter kopplats ihop med en rad engelska klubbar under flera månader. 

Och under fredagen gick Sky Sports ut med uppgifterna om att Potter kunde presenteras som ny tränare för Swansea redan under slutet av veckan. 

Enligt SportExpressens uppgifter är också engelsmannen muntligt överens med Swansea, som åkte ur Premier League den här säsongen. Han har också fått löfte om att ta med sig sin egentränarstab och tanken är där att ÖFK:s assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle Macaulay kommer att lämna Östersund för Swansea. 

Väntas bli presenterad på fredag

Planen är att Potter ska åka över till Wales i dagarna och sedan presenteras under fredagen. Potter kommer också att meddela resten av spelartruppen i dagarna om att han avser att träna Swansea nästa säsong. Troligtvis kommer han göra det redan under morgondagen (onsdagen). 

Inget kontrakt är dock påskrivet utan parterna är bara muntligt överens. Swansea är väl medvetna om att det kommer att krävas att de kompenserar ÖFK med en övergångssumma för Potter, men det är något som klubben är beredda att göra. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.