Graham Potter kan vara förlorad för Östersund. Foto: TT

Uppgifter: Graham Potter till Swansea

Uppdaterad
Publicerad

Graham Potter kan vara på väg bort från Östersund. Enligt Sky Sports kommer 42-åringen att presenteras som ny tränare för Swansea.

Enligt Expressen är Potter muntligt överens med den brittiska klubben och ser ut att lämna i slutet av veckan.

– Det är bara spekulationer, säger Potter till OSD Sport.

Sky Sports skriver att Graham Potter är Swanseas förstaval och att han kommer att presenteras av klubben den här veckan.

Den 42-årige tränaren gjorde stort avtryck i fjol när hans Östersund tog sig vidare från gruppspelet i Europa League. I slutspelet blev dock förlust direkt mot storklubben Arsenal som vann med totalt 4-2.

Swansea har haft en tuff säsong och åkte ur Premier League. I fredags blev det också klart att den nyblivna Championship-klubben inte förlänger kontraktet med tränaren Carlos Carvalhal.

Väntas presenteras på fredag

Enligt Expressen är även Potter själv muntligt överens med den walesiska klubben.

Potter ska enligt uppgifterna informera spelartruppen om att han avser att ta över Swansea i dagarna. Han ska även ha fått löfte om att ta med sig ÖFK:s assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle Macaulay till sin nya klubb.

– Det är bara spekulationer. Nu ska jag fokusera på en viktig match som vi ska spela i morgon, säger Potter till OSD Sport.

För att övergången ska bli av behöver Swansea kompensera Östersund med en övergångssumma. Inget kontrakt är ännu påskrivet.

SVT Sport har sökt Graham Potter och Daniel Kindberg för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.