En bild säger mer än tusen ord. En poäng och glädjen är åter tillbaka i Elfsborg. Foto: Bildbyrån.

Elfsborg ordnade poäng i sista sekunden

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg var på väg mot en ny blytung förlust när Per Frick nickade in 1-1 hemma mot IFK Göteborg. Klockan stod då på 94.01 och tilläggstiden var satt till fyra minuter. Den viktiga poängen kom alltså på tillägget av tilläggstiden.

Det var en poäng som betydde mycket mer än ett oavgjort resultat. Det jublades på Borås Arena som om laget vunnit SM-guld. Laget lyckades komma tillbaka på banan igen efter 0-5-förlusten mot Häcken efter två självmål senast.

– Jag tycker vi är värda mer än nolll poäng. Det är jätteskönt. Det kändes som om det var absolut sista chansen och det var ett fint inlägg av (Simon) Lundevall. Det var hur viktigt som helst i det här läget, säger den lättade Frick till C More.

Det såg annars ut att bli en ny förlust trots ett ganska okej spel, utan glans.

”Snöpligt att de kvitterar i sista sekunden”

Efter en dryg timme gick bollen ut till Giorgi Kharaishvili efter en misslyckad rensning från Elfsborgsförsvaret. Blåvittspelaren drog bestämt in bollen i det högra krysset. Det betydde 0-1 men fick inte bli segermål när georgiern debuterade från start.

– Det är snöpligt att de kvitterar i sista sekunden men det är en del av matchtiden också, säger Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

I den 78:e minuten utsattes IFK:s Gustav Engvall för en tydlig tröjdragning i straffområdet utan att någon av domarna upptäckte det. Där borde Blåvitt fått med sig en straff.

Elfsborgs läge i tabellen är dock fortsatt prekärt och laget är på kvalplats med endast sex inspelade poäng på nio matcher. Det inkom en hel del på moralkontot i kväll – även om det inte syns i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.