Bevakningen presenteras av

TV: Frick räddade en poäng för Elfsborg - med matchens sista avslut

Allsvenskan

Giorgij Charisjvili såg ut att få bli hjälte i sin första allsvenska start.
Men Per Frick förstörde gästernas fest - när han nickade in kvitteringen under matchens sista sekunder.
- Synd bara att det inte blir tre poäng, det hade vi behövt, säger Frick till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

IFK Värnamo

Det blev delad pott mellan IFK Göteborg och Elfsborg i ”Västderbyt” under måndagen. I en match där det länge inte bjöds på något direkt skönspel, snarare tvärtom, var det Elfsborg, genom Stefan Ishizaki som skapade matchens första farlighet i den första halvleken. Ishizaki lättade bollen mycket vackert över Blåvitts backlinje mot en djupledslöpande Simon Lundevall, som sånär kunde peta bollen förbi Pontus Dahlberg.

I stället var det Blåvitt, i den andra halvleken, som spräckte nollan. Nyförvärvet inför den här säsongen, Giorgij Charaijsvili, gjorde sin första allsvenska start för sin nya klubb – och han kunde knappast ha önskat sig en bättre inledning.

Annons

Efter en inspel från Emil Salomonsson valde Charaijsvili att gå på eget avslut utanför straffområdet, vilket skulle visa sig vara en bra idé. Georgierns avslut med högerdojan fick bra fart och letade sig in i Kevin Stuhr Ellegaards ena gavel, otagbart för hemmalagets målvakt.

Elfsborg gav sig dock inte och efter att Gustav Engvall orsakat orsakat en frispark på egen planhalva nådde inhopparen Per Frick högst och nickade in slutresultatet 1-1 under matchens absolut sista sekunder.

- Jätteskönt att vi får kvittera. Vi kämpar hårt men det känns som att hur mycket vi än jobbar... vi får kriga i 93 minuter för att få till ett mål, säger Frick till C More.

- Synd bara att det inte blir tre poäng, det hade vi behövt.

Poya Asbaghi:

- Det är snöpligt att det är sista sekunden, men det är en del av fotbollen, säger IFK-tränaren.

Annons

Jimmy Thelin, som fått en usel start på sejouren i Elfsborg, hymlade inte med att kvitteringen var viktig:

- Det var många sköna känslor. Man såg på spelarna att det var äkta glädje.

Startelvor:

Elfsborg: Ellegaard – Gustafsson, Dresevic, Nilsson, Kaib – Ishizaki, Holmén, Dyer, Olsson, Lundevall - Jebali

IFK Göteborg: Dahlberg - Starfelt, Calisir, Eriksson - Salomonsson, Erlingmark, Diskerud, Wernersson, Charaisjvili, Engvall, Ohlsson.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.