Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

ÖFK bötfälls av Sef i unikt fall - efter missen på Grimsta

Allsvenskan

ÖFK-spelarna missade spelarpresentationen mot Brommapojkarna.
För det bötfälls man nu av Sef.
- Man (Sef:s disciplinutskott) såg allvarligt på det här,  säger Ola Rydén, liga- och evenemangsansvarig på Sef, till Fotbollskanalen.

Foto: C More.

I spelaren ses ÖFK komma för sent till spelarpresentationen mot BP.

Det var i slutet av april, inför mötet mellan Brommapojkarna och Östersund, som gästerna kom för sent till spelarpresentationen och missade att gå in tillsammans med BP på plan.

För det anmäldes man till Svensk Elitfotbolls disciplinutskott.

- Detta har aldrig hänt tidigare, därför blir detta lite rådande i ämnet, sa Ola Rydén, liga- och evenemangsansvarig på Sef, till Fotbllskanalen då.

Nu har domen, som alltså är unik i sitt slag, kommit. Ola Rydén sitter inte med i den dömande instansen, det gör representanter från de olika klubbarna inom Sef, men han säger till Fotbollskanalen att disciplinutskottet nu fattat sitt beslut.

Annons

- De har beslutat i ärendet och de (Östersund) fick böter på 15 000, säger han.

Möjliga utfall för ÖFK var en erinran (att klubben ska se till så att det inte upprepas igen), en varning eller böter. Sef valde alltså att gå på böter direkt.

- De har resonerat kring att man inte följt med ut och följt de instruktioner som arrangören har haft och man såg allvarligt på det och därför gick de på böter direkt, säger Ola Rydén.

Det högsta bötesbeloppet man kan få är 250 000 kronor och det lägsta 1000 kronor.

Östersund har nu ytterligare några dagar på sig  att överklaga (en vecka från det att beslutet fattats vilket var den 17 maj). Men någon överklagan har ännu inte inkommit från klubben.

ÖFK:s assisterande tränare Björn Hamberg kommenterade missen så här, efter matchen mot BP:

- Vi ber om ursäkt för att vi var sena. Det blev ett missförstånd. I vanliga fall knackar domarna (på dörren till omklädningsrummet) när det är dags att gå ut och så stannar han kvar och på något sätt jagar ut laget. Men den här gången gick domaren och där uppstod ett missförstånd. Spelarna var i omklädningsrummet och väntade på linjedomaren. Men det ser inte bra ut och vi ber om ursäkt till BP och alla andra för det. Vi lär oss av det här.

Annons

Även Kalmar FF gjorde förra veckan om Östersunds miss – och BP fick återigen vandra in på planen själva. KFF-tränaren Nanne Bergstrand skyllde på att ”det var fel på klockan”. För Fotbollskanalen bekräftar Ola Rydén att även Kalmar nu anmälts till disciplinutskottet.

Publicerad 2018-05-21 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto