Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Domarbas avslöjar orden som fick Mårtensson avstängd

Allsvenskan

Johan Mårtensson är rasande arg över att han stängs av i totalt tre matcher.
Nu berättar domarkommitténs ordförande Peter Ekström för Expressen vad ÖSK-spelaren skrek till assisterande domaren efter slutsignalen mot Hammarby.

Foto: Bildbyrån

Se Al-Hakim ge sin syn på Mårtenssons utvisning i spelaren ovan.

”Tack för matchen, du är så jävla pissdålig din sopa”.

Det är vad Örebros mittfältare Johan Mårtensson ska ha skrikit till assisterande domaren Fredrik Klyver efter slutsignalen mellan ÖSK och Hammarby, enligt domarkommitténs ordförande Peter Ekström. Mårtensson var arg på domarteamet efter ÖSK:s förlust, som kom till efter att Kennedy Igboananike visats ut i slutet av den första halvleken.

Tidigare under fredagen meddelades det att Mårtensson stängs av i ytterligare två matcher, efter att ha fått stå över torsdagens match mot Djurgården, och den domen från disciplinnämnden har huvudpersonen rasat över.

Annons

- De tar avstängningen på det verbala och ska de gå på vad jag säger så är det tio spelare per match som borde få tre matchers avstängning, sa Mårtensson till Nerikes Allehanda under torsdagen.

Mårtensson är också besviken på huvuddomaren Mohammed Al-Hakim som i C More efter matchen hävdade att spelaren gett en assisterande domare en "knuff", vilket spelaren själv säger är helt felaktiga uppgifter.

Till Expressen säger domarkommitténs ordförande Peter Ekström:

- Om Mårtensson nu vill flytta fokus från den anmälan och det fattade beslutet till ett ordval ”dunk eller knuff” i studion så känns det som om Mårtensson inte vill stå upp för sitt nedsättande agerande och uppträdande.

Efter att ha berättat vad Mårtensson sa till domaren Fredik Klyver säger Ekström:

- I samma sekvens gör Mårtensson en handpåläggning på Klyver i form av tre snabbare dunkar med öppen handflata mot hans bröst, upp mot axeln. Den fysiska kontakten var dock inte våldsam eller utförd med stor kraft, men utfördes på ett sätt som i sammanhanget var, enligt mig, nedvärderade i sammanhanget av det vokabulär som användes för stunden.

Annons
Publicerad 2018-05-18 kl 18:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto