Örebrospelare knuffade domare efter förlust

Uppdaterad
Publicerad

Örebros mittfältare Johan Mårtensson kommer att stängas av efter att ha knuffat till en assisterande domare efter förlusten mot Hammarby i kväll.

– Det var i frustration att han inte var nöjd med vissa domslut antar jag, säger domare Mohamed Al Hakim till SVT Sport.

Johan Mårtensson var så irriterad efter slutsignalen att han gick fram till assisterande domaren – och inte nöjde sig med att använda ett olämpligt språkbruk – och knuffade till honom. Huvuddomare Mohammed Al Hakim underrättades omgående.

– Assisterande domaren rapporterade direkt till mig i öronsnäckan. Mårtensson får rött kort och precis som för Igboananike kommer vi skicka rapport om förseelsen, säger Al Hakim.

Irritationen var stor i hemmalaget efter att Kennedy Igboananike blivit utvisad i slutet av första halvlek, och inte blev det bättre av att Örebro tappade 1–0 till förlust med 2–1 mot serieledaren.

– Jag bedömde att Kennedy springer in med hög fart i sin motståndare och träffar med axeln i huvudet, säger Al Hakim.

Foto: Bildbyrån

Påföljden blir att Örebro får klara sig utan Igboananike och Mårtensson i minst en match, men det finns risk för längre avstängningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.