TV: HBK bärgade andra raka segern - Gunnlaugsson hjälte

Superettan

Halmstads BK hemmaslog i dag Gais med 1-0 på Örjans vall.
Då blev Höskuldur Gunnlaugsson stor hjälte med enda målet.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Halmstads BK besegrade senast Gefle med 3-1 på bortaplan och bärgade därmed första segern sedan i premiären i superettan. Under söndagskvällen fortsatte laget i samma andra mot ett formsvagt Gais hemma på Örjans vall.

HBK:s isländske nyförvärv från i fjol Höskuldur Gunnlaugsson gav i den 22:e minuten laget ledningen efter inlägg av Thomas Boakye och visade därmed laget vägen mot tre poäng. Gabriel Gudmundsson och Jonathan Svedberg sköt därefter båda utifrån, men hade inte samma lycka som islänningen framför mål.

Gais tryckte i andra halvlek på för en kvittering. Laget hade mycket boll, men var ineffektivt framåt och kom inte närmare än ett farligt skott av Marcus Bergholtz från nära håll. HBK tog andra raka segern och lyfte tilll sjätteplats, medan Gais är kvar på tiondeplats i serien.