Danielle van de Donk firar mål i FA-cupen. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Arsenal vann toppmötet mot City

Uppdaterad
Publicerad

Arsenal vände och vann toppmötet mot Manchester City med 2-1. Arsenal knappar därmed in på Chelsea i tabellen där tre lag kommer göra upp i en tät guldstrid.

I svenska Jessica Samuelssons skadefrånvaro knappade Arsenal in på serieledarna Chelsea i taballen.

Citys Nadia Nadim öppnade målskyttet i matchen redan efter elva minuter. Manchester City som inför mötet låg tre poäng bakom Chelsea i tabellen lyckades inte ta vara på chansen att haka på dem i topp och laget släppte in två mål i andra halvlek.

Arsenals Danielle van de Donk satte 1-1-målet och Beth Mead blev matchvinnare när hon satte 2-1 i den 62:a minuten.

Med två omgångar kvar av serien har både Arsenal, Manchester City och Chelsea chansen att ta hem guldet. Chelsea, som har tre svenskor med i laget, spelar match senare i dag mot Sunderland.