Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan-statyn på ett lager - konstnären kritisk mot förbundet: "Antiklimax"

Sverige

Zlatans staty skulle stått uppe i november i fjol.
Men fortfarande har ingenting hänt.
- Det är en kompakt antiklimax, säger konstnären Peter Linde i AB Morgon.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses hela tv-podden med Håkan Sjöstrand.

För två år sedan gick Svenska Fotbollförbundet ut med att det fattats beslut om att uppföra en staty i brons över Zlatan Ibrahimovic. Tanken var att den nästan tre meter höga pjäsen skulle stå utanför nationalarenan Friends Arena i Solna.

Initialt i planeringen skulle statyn resas i slutet av november i fjol, men projektet försenades och i slutet av april står den fortfarande inte uppe.

Till AB Morgon säger konstnären Peter Linde att han är förvånad över att ingenting har hänt

- Det är en kompakt antiklimax. Jag var så inställd på att den skulle resas den 20 november men sen blev det ingenting, det är ganska egendomligt, säger han.

Annons

Just nu ligger statyn på ett lager. Enligt Linde får han heller ingen information från SvFF kring vad som händer med den.

- Nej. Jag har ingen som helst aning. Jag får inte reda på något heller, jag vet inte när det är tänkt att den ska komma upp. Det är totalt tyst från fotbollförbundet.

Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand gästade förra veckan podcasten ”Lundh” och fick där frågan kring vad som händer med statyn.

- Så småningom ska den naturligtvis sättas upp. Det handlar om timing. Det är ju naturligtvis en huvudfigur som måste ha möjligheter att vara på plats.

Varför är den inte redan uppsatt, för att den skulle ju egentligen sättas upp enligt planerna i november 2017.
- Det har varit en hel del kring konstruktionen och sådana saker i kombination med timing och huvudpersonen. Så när konstruktionen är löst och timingen med huvudpersonen…

Annons

Vet du vart den ska stå?
- På ett ungefär.

Vart då?
- Det kommer alla få se när den sätts upp.

Publicerad 2018-04-25 kl 13:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto