Sirius föll i Norrköping

• App

Sirius förlorade med 1-0 borta mot IFK Norrköping. Efter en välspelad men mållös första halvlek satte IFK Norrköpings David Moberg Karlsson fart i början av den andra och gav hemmalaget segern på Östgötaporten.

Målchanser fanns åt båda håll under de första 45 minuterna när Sirius mötte IFK Norrköping på Östgötaporten. Sirius fick i perioder sjunka långt ned på egen planhalva för att försvara sitt mål, men gjorde det väl och släppte inte till mycket mer än avslut utifrån på en stabil Karim Fegrouch i målet.

Men man lyckades också vända spelet, och anfallen var ofta långa och spelet kontrollerat åt båda håll. Efter att hemmalaget försökt och misslyckats med att trä in bollar i ett tätt packat straffområde och tagit ett par avslut utifrån var det Sirius som kom närmast matchens första mål. Omar Eddahri drev in bollen i straffområdet från sin vänsterkant och tog ett avslut mot det bortre krysset, men bollen tog i ribban och ut.

Ett och annat hjärta fastnade i halsgropen när domaren blåste straff för Norrköping en knapp halvtimme in i matchen. Bollen såg ut att ha tagit på Johan Eiswohlds hand i straffområdet, men i själva verket var det med bröstet Siriusförsvararen hade fått med sig bollen och på inrådan från den assisterande domaren ändrade Stefan Johannesson snabbt sitt beslut.

När Philip Haglund fick ett skottläge i straffområdet kunde Sirius mycket väl ha tagit ledningen istället, men bara några meter framför mål fick han inte riktigt träff med vänsterfoten utan studsade bollen i famnen på målvakten.

En gång tog sig Norrköping igenom Siriusförsvaret helt och hållet, då David Moberg Karlsson kom fri in till höger i straffområdet. Han försökte lobba bollen över en utrusande Karim Fegrouch, men Siriusmålvakten styrde bollen med huvudet mot sin egen stolpe innan Johan Eiswhold kom rusande och kunde rensa undan bollen precis framför mål.

Läget var kontrollerat och matchen stod och vägde när lagen gick in till omklädningsrummen i paus, men på andra sidan vilan såg det plötsligt annorlunda ut. Sirius fick en tuff start på den andra halvleken när Norrköping plötsligt ökade tempot. Blåsvart blev ordentligt nedtryckta under de inledande minuterna och hemmalaget skapade flera hörnor i rad under allt större entusiasm från hemmapubliken.

När Sirius väl verkade ha tagit sig loss åkte man till slut dit. När Blåsvart försökt gå framåt och öppnat upp sig hittade David Moberg Karlsson till slut en yta att driva upp bollen i, tog avslut från distans och fick in bollen vid den bortre stolpen till 1-0 efter 51 spelade minuter.

Sirius hade sedan svårt att ta sig tillbaka in i matchen under de återstående 39 minuterna. Karim Fegrouch stod för ett par bra räddningar när Norrköping tryckte på för att utöka sin ledning, och vartefter lugnade det ner sig i den änden av planen. Sirius lyckades få fatt i bollen och försökte skapa tryck framåt för att få in en kvittering, men de riktiga målchanserna lös med sin frånvaro.

Hemmalaget spelade av matchen och den fem minuter långa tilläggsstiden rann iväg. Sirius föll med 1-0 på Östgötaporten. Härnäst väntar ett dubbelmöte mot AIK för Blåsvart, på fredag borta på Friends Arena och på onsdag hemma på Studenternas.