HockeyNews
PLUS

Lindbäck: "Smickrad av bra anbud hemma"

(2614) Anders Lindbäck
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 24 april 2018

FacebookXWhatsApp

Säsongen i AHL är över och nu är Anders Lindbäck uppkallad till Nashville som backup till klubbens finländske målvaktsduo.
Nästa säsong siktar han på att stanna kvar i Nordamerika.
HockeyNews.se har träffat den snart 30-årige målvakten som nyligen blivit pappa för första gången i livet.
– Det är smickrande att det finns bra anbud hemma men det är min prioritet att stanna kvar här borta. Jag har haft en bra säsong och visat att jag håller en hög nivå, säger Lindbäck.

Här hittar ni senaste NHL-nyheterna


Inför den här säsongen återvände Anders Lindbäck till Nordamerika när han skrev på ett ettårskontrakt med Nashville Predators, klubben som draftade honom i sjunde rundan 2008.

Målsättning är att ta sig tillbaka till NHL och efter en säsong med 31 segrar – delad förstaplats i AHL – så har den förhoppningen ökat.

Men än så länge har 29-åringen inte satt punkt för årets säsong.

Nashville slog ut Colorado i första rundan av Stanley Cup-slutspelet och Lindbäck är uppkallad för att vara redo om något skulle hända.

– Jag är här nu som trea om det skulle vara något och jag ser det som en bra chans att börja min försäsong tidigt och samtidigt vara här och träna med riktigt bra spelare. Jag kör en del med laget när Pekka (Rinne) inte är på is och annars så kör jag med extraspelarna. Det gäller att vara redo hela tiden, säger Lindbäck.

Sju år i USA har bortsett från hockeykarriären bidragit till ett få uppleva olika delar av landet.

Nashville, Tampa, Dallas, Arizona, Buffalo och i år har Milwaukee varit Lindbäcks hemstad tillsammans med frun Karin och nytillskottet Ellen.

– Vi har bott på en del fantastiska ställen och fått uppleva USA på många olika sätt och fått se hur olika det kan vara. Det skiljer sig en hel del och extremt mycket om man jämfört med Sverige på många sätt, säger Lindbäck.

– Alla ställen vi har varit på har varit kanonställen med bra klimat. Arizona var fantastiskt och även Tampa med havet. Det flesta ställen vi bott på har haft ett bra utbud av allt och nu i år har vi trivts väldigt bra i Milwaukee också. Det är en riktigt bra stad det också, säger Lindbäck.

Framtiden är just nu oklar för burväktaren – men han siktar på ett nytt kontrakt och sin åttonde säsong i Nordamerika.

– Med den säsongen jag haft så har jag bevisat att jag håller på en hög nivå och jag har hela tiden känt att jag håller i NHL och därför kommer jag vänta nu och se vad som händer. Som sagt så är säsongen inte över här ännu och jag håller mig redo om det händer något. Det är smickrande att det finns intresse hemma och jag har fått några bra anbud men min prioritet är att stanna kvar här borta, säger Lindbäck.


HockeyNews.se har träffat Lindbäck i Milwaukee – se hela intervjun i spelaren ovanför.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)