Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Gren pekar ut positionerna Blåvitt kan värva på i sommar

Allsvenskan

IFK Göteborg kan komma att göra flera värvningar i sommar.
För Göteborgs-Posten berättar sportchefen Mats Gren vilka positioner som är aktuella att ta in spelare på.

Foto: Bildbyrån

Det är en forward, en vänsterfotad mittback, en målvakt och möjligtvis en central mittfältare som IFK Göteborg vill scouta fram inför sommaren. Om det landar i nyförvärv på alla de positionerna? Allt hänger på vad som händer med spelare som finns i den nuvarande truppen.

Forward kan bli aktuellt eftersom inlånade Gustav Engvalls kontrakt med Blåvitt går ut i sommar och då vill hans klubb Bristol City sälja honom, enligt IFK:s sportchef Mats Gren.

- Vi åker och tittar. Och försöker bredda oss. Jag skulle gärna vara mer i USA och titta. Där finns det potential, men det är svårt att scouta där med tanke på avstånden, säger Gren till GP.

Annons

Vidare kikar man alltså efter en vänsterfotad mittback. Anledningen? Lagkaptenen Sebastian Erikssons avtal löper ut i sommar och där vill Gren ha ett "besked inom det närmaste" av Eriksson.

- De (vänsterfotade mittbackar) växer inte på träd och det är något vi alltid tittar efter. Om den centrala mittbacken är vänster eller högerfotad spelar ingen roll, men den som är till vänster vill man ha vänsterfotad, säger Mats Gren.

I sommar lämnar också förstemålvakten Pontus Dahlberg för Premier League-klubben Watford, en övergång som blev klar i vintras.

- Vi håller utkik efter målvakter, men har inte bestämt om vi ska ta in någon och ersätta Pontus eller om vi ska spela med Erik (Dahlin) under hösten, säger Gren till GP.

Gren svarar också "kanske" på frågan om centrale mittfältaren Mikkel Diskerud ska ersättas om han lämnar klubben framöver. Hur långt kontrakt med Blåvitt som Diskerud har är inte kommunicerat, eftersom City Group som äger 27-åringen inte vill att den informationen ska komma ut.

Annons
Publicerad 2018-04-24 kl 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto