Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF

”Klart att man har varit lite frustrerad”

MALMÖ/STOCKHOLM. På väg mot ett nytt fiasko.

Då räddade Markus Rosenberg sitt Malmö FF med två mål.

– Inte tillräckligt bra, men ett steg framåt, säger han efter 3-1 mot Brommapojkarna.

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF har knappast rosat marknaden under inledningen av den allsvenska säsongen och var tia i tabellen inför sin femte match.

Och det började helt okej för de regerande svenska mästarna hemma mot Brommapojkarna. MFF radade upp fina anfall i den första halvleken och fick till slut hål på Nikola Petric i BP-målet.

Målskytt?

Markus Rosenberg.

Lagkaptenen nådde högst på Mattias Svanbergs frispark och nickade in 1-0 för de himmelsblå fem minuter innan halvtidsvilan. I den andra halvleken kom dock kallduschen för mästarlaget.


FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen.

Sören Rieks satte sitt första MFF-mål

Efter en rörig situation i straffområdet tog bollen på Sören Rieks arm och domare Magnus Lindgren pekade på straffpunkten. Johan Dahlin gjorde sitt för att försöka psyka Bajram Ajeti, som dock behöll kylan och rullade in kvitteringen i målvaktens vänstra hörn.

Ett frustrerat Malmö FF, som inte hade vunnit sen den allsvenska premiären borta mot Elfsborg, tryckte på för ytterligare ett ledningsmål och fick till slut utdelning.

Markus Rosenberg testade skott strax utanför straffområdet och fick se bollen gå i mål – efter att ha studsat på ett BP-ben. Med fem minuter kvar att spela fastställde skåningarna slutresultatet 3-1 då Sören Rieks skickade in sitt första mål sen flytten från IFK Göteborg till Malmö FF i vintras.

– Malmö FF såg lite skakigt ut men vinner matchen rättvist. De kunde luta sig mot sina stora spelare. Markus Rosenberg levererade ännu en gång, säger C Mores expert Erik Edman i sändningen.

Edman fortsätter:

– Nu gäller det för MFF att bygga vidare på det här. Det här kan bli en perfekt nystart för dem.

Rieks: "Vi förtjänade att vinna"

Mittfältaren Sören Rieks hade gått poänglös från sina tolv första matcher i MFF.

Äntligen fick han spräcka den nollan.

– Det känns bra. Framförallt att vi kom tillbaka och tog tre poäng. Det var viktigt att visa för oss själva och för supportrarna att vi är bättre än vad vi visat hittills, säger Rieks.

Har du känt av pressen personligen?

– Nja, egentligen inte. Jag är hyfsat rutinerad. Men det är klart att man har varit lite frustrerad, man spelar ju för att kunna bidra med poäng. Jag hoppas att det lossnar för oss nu.

Matchhjälten Markus Rosenberg:

– Inte tillräckligt bra, men ett steg framåt. Vi borde ha gjort fler mål, säger han och fortsätter:

– Det var extremt hur de (BP) backade hem. Det kändes inte som att de försökte spela sig ur en enda gång utan bara skickade bort bollen. Nej, det var ett extremt defensivt Brommapojkarna. Det är tufft som anfallare när de backar hem så där.

Angående den svaga starten och framtiden:

– Det är klart att det har varit fiasko. Det är de kraven som finns i Malmö. Men det är sättet vi har tappat poäng på. Förhoppningsvis släpper det nu.

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.