Jimmie Ericsson om framtiden: ”Inget beslut på det”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö utklassade Skellefteå i finalserien och tog hem SM-guldet efter 4-0 i matcher och 20-1 i målskillnad. För Skellefteås Jimmie Ericsson kan gårdagens match ha varit den sista.

– Jag har inget beslut på fortsättningen än, säger han till SVT Sport.

När Växjö bärgade SM-guldet i går gjorde de det som tidernas mest överlägsna mästare. Fyra raka segrar i finalserien och 20-1 i målskillnad talar sitt tydliga språk – Skellefteå var aldrig riktigt nära att hota i guldkampen.

– Just nu är det tomt. Man är besviken och ledsen. Det har varit en ära att spela med det här klubbmärket på bröstet, det har varit ett roligt slutspel med ett tråkigt slut, säger Skellefteås Jimmie Ericsson till SVT Sport.

Trots att Växjö saknade förstemålvakten Viktor Fasth på grund av skada gjorde Skellefteå bara ett mål.

”De gjorde mål på halvchanser”

– I den första matchen saknade vi energin och passionen men de fanns där sen. Klart att Växjö haft många målchanser men de klarar också att göra mål på halvchanser och det har inte vi lyckats göra.

Skellefteåspelaren är däremot förtegen när det kommer till frågor som rör hans framtid inom ishockeyn.

– Det har jag inget något beslut på.

Blir det en fortsättning i Skellefteå?

– Som sagt, det har jag inget beslut på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.