Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Sirius tittar på målvaktsalternativ: "Vimlar inte av kvalité"

Allsvenskan

Efter Joshua Wicks dopingavstängning är Sirius brandskattat på målvaktssidan. Nu letar klubben efter nytillskott - en svår jakt.
- Det finns ju ofta en anledning till att de som målvakter just i dagsläget står utan kontrakt, säger tränaren Thomas Lagerlöf till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I fredags kallade Sirius till presskonferens för att meddela att klubbens förstemålvakt Joshua Wicks fastnat i ett dopingtest efter att ha tagit kokain. 34-åringen kommer att sparkas, meddelade Uppsala-klubben.

Nu står Sirius med få alternativ på målvaktssidan. Klubben har möjlighet att plocka in en kontraktslös spelare, men det är inte helt lätt att hitta något som passar.

- Vi ser över alternativen. Det är klart att vi ser över vad det finns för möjligheter, det går framåt på alla sätt. Även om det i 99 procent av fallen handlar om att välja bort alternativ så är det också ett sätt att jobba sig framåt, så det är klart att vi jobbar med den frågan, säger tränaren Thomas Lagerlöf till Fotbollskanalen.

Annons

Men det finns inget konkret ni har tittat på?
- Jo, det finns massa konkret. Men i de flesta fallen som sagt så betyder det att man säger att det där är ingenting för oss, av olika anledningar. Det finns ju ofta en anledning till att de som målvakter just i dagsläget står utan kontrakt. Det vimlar inte av målvakter med kvalité som är utan kontrakt, så är det ju. Men det finns alternativ, definitivt. Några guldkorn finns det ju i den där högen, men i de allra flesta fall är det bara att stryka och gå vidare.

Till mötet med IFK Norrköping under måndagskvällen får Sirius förlita sig på målvaktstränaren Karim Fegrouch, som ser ut att starta framför Gustav Nyberg.

- Det är de två målvakterna vi har i truppen, det är de två som tillsammans med Oskar Nilsson från akademin som konkurrerar om att stå, säger Thomas Lagerlöf.

Annons

När Joshua Wicks hastigt fick plockas bort från Sirius trupp mot Häcken senast kastades målvaktstränaren Karim Fegrouch in från start. Marockanen gjorde därmed sin första match sedan 2015 - och höll nollan.

- Det är en jättebra målvakt. Däremot har han lite problem att sparka ut bollen i det långa loppet. Han är inte tränad riktigt för att stå och nöta långa utsparkar för många gånger. Men bortsett från en feltajmad utrusning och lite ringrostighet så tycker jag att han skötte sig bra, säger Lagerlöf.

I januari tog Sirius in Gustav Nyberg från AIK. 19-åringen har dock fått en tuff start i sin nya klubb.

- Han var inte ens uttagen i truppen sist, han blev ju inkallad när Josh lämnade återbud, säger Thomas Lagerlöf.

- Han har börjat ta för sig lite senaste veckorna. Anledningen till att vi plockade bort honom ur truppen inför förra matchen var att han har haft en svacka, han har haft en jobbig vinter med flytt och allt vad det innebär. Han har inte riktigt varit där och inte presterat tillräckligt bra vare sig i träning eller U21, det var därför han inte var med i den första truppen till förra matchen. Men det har sett bättre ut senaste veckorna, så det är på väg uppåt.

Annons
Publicerad 2018-04-23 kl 08:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto