Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Asbaghi hyllar sina spelare efter AIK-förlusten: "Ska någon klandras är det jag"

Allsvenskan

SOLNA. Trots förlusten mot AIK är Poya Asbaghi nöjd med sina spelare.
Varför? De hade tålamod med den tilltänkta matchplanen.
- Lätt hänt att man dras med när man ligger under, säger IFK Göteborgs tränare.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG
AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Förlust med 2-0 borta mot AIK, men efter matchen var IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi glad över att hans spelare valt att hålla sig till matchplanen och att de inte försökte slå rakare bollar och såra AIK på det viset.

- Det är lätt hänt att man dras med när man ligger under med 1-0 och 2-0, att man tappar tålamodet. Men det gör de inte. De gör det som jag har bett dem att göra. Så är det någon som ska klandras för förlusten så är det jag. Det är små marginaler ibland. Jag tycker att vi höjer oss efter 1-0-målet, och när vi kommer ut i andra får vi bättre tryck på vår vänstersida och vänder spelet precis som vi har pratat om att vi ska göra. Vi spelar bort den pressen och tänker att vi ska etablera på högersidan, men sedan tappar vi boll i stället och det blir 0-2. Då var det tungt, att något som vi gjorde bra slutade med en omställning emot oss där de gör 2-0. Där och då har de all rätt att ge upp och sluta tro på det. Men de försöker. Sedan vet vi alla om att vi inte gör det tillräckligt bra för att få hål på AIK. Men det är just den biten som jag gillar att se. Det ska de ha en eloge för, säger Asbaghi.

Annons

Det är tidigt på säsongen, men hur långt tycker du att ni har kommit med att implementera det du vill?
- Inte tillräckligt långt för att få en matchbild borta mot AIK dit vi vill. Men tillräckligt långt för att kunna skörda segrar i allsvenskan.

Vad som krävs framöver? Asbaghi är tydlig:

- Vi behöver fortsätta att jobba på det vi gör. Det här var ett jättebra test för oss. Det finns många lärdomar att ta med sig och många saker som vi behöver sätta oss och gå igenom som vi behöver bli bättre på. Men vi behöver framför allt fortsätta att tro på det vi gör och fortsätta utveckla det. Då ska vi kunna få en matchbild mot Häcken dit vi vill och vinna matchen. Det är det som gör att vi ska gå vinnande ur matchen i slutändan.

- Det här är en match där många efteråt kommer säga: ”Varför slår de inte den rakare bollen?”, ”Varför försöker de inte hitta in bakom backlinjen tidigare?”, ”Varför blir de inte mer direkta?”, och analysera utifrån det. Det är därför som jag återigen berömmer spelarna, att de inte tappar tålamodet. Hade vi gjort det med AIK:s låga backlinje och med det försvarsspel som vi har hade vi bara åkt på fler kontringar. Men det var inte bara för att det inte hade varit så givande i den här matchen, utan också på sikt. Vi ska fortsätta att utveckla det.

Annons
Publicerad 2018-04-22 kl 21:20

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto