Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tobias Hysén

Hyséns kritik mot Blåvitt: ”Inte nära”

IFK Göteborg föll tungt i klassikermötet mot AIK. 

Tobias Hysén var besviken efteråt och menar att laget fortfarande har en bit kvar.

– I dag var vi inte nära, säger Hysén.

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

IFK Göteborg åkte till Stockholm för ett klassikermöte mot AIK på Friends arena.

Men Blåvitt föll tungt. AIK vann med 2-0 efter att Stefan Silva och Kristoffer Olsson gjort varsitt mål i 2-0-segern. 

IFK Göteborg hade det stundtals tufft spelmässigt och hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna under matchen. 

Efter matchen var Tobias Hysén besviken.

– Vi var inte riktigt nära. Mycket boll men AIK har hela laget bakom bollen. Vi har något skott som blir halvfarligt, utöver det är det inte så mycket. Det är bara att konstatera att vi var för dåliga i de båda ändarna av planen. Silvas mål kan vi inte göra något åt, det är ett monstermål. Men det andra målet gör AIK för lätt, säger Hysén.

Hysén känner att Blåvitt fortfarande har en del att jobba på för att kunna hota topplagen i allsvenskan.

– Vi försöker rulla bollen och vända på spelet men AIK är bra på att spela försvarsspel. Vi är inte så skickliga där och vi har mycket att jobba på, säger han.

– Det märks när vi möter lag som spelar försvar av den här kalibern. Vi har en del att jobba på. Det hoppas jag att alla förstår så att man inte gömmer sig bakom att man har ett skenbart övertag för i dag var vi inte nära.

”Vi har en bit upp”

Finns kvalitén annars?

– Gör man allt perfekt finns den hos alla lag. Men vi har en del att jobba på. Vi är trubbiga framåt och det tar längst tid när vi ska bygga nytt spel. Det är svårast att hitta genombrottsfasen, där måste man ha kvalitet. Några gånger kommer vi runt på kanterna men inspelen kommer för långt eller fastnar på första spelare.

Hysén fortsätter:

– Ser man på det neutralt så är det inte AIK borta som vi ska ta våra trepoängare. Men så är det alltid ett möte där vi vill ha med oss poäng. Nu blir känslan att vi har en bit upp fortfarande och kan vi ta det på rätt sätt och göra det till en morot, i stället för tvärtom, då tror jag att det kan gå jättebra, förklarar han.

– Men då måste vi hantera den här matchen på rätt sätt och inse att vi har en bit kvar innan vi kan riktigt skada de här lagen som är längst upp i toppen. 

Har ni fansen med er?

– Ja, det tycker jag. Vissa matcher kommer det vara mer kritik än efter vissa andra. Men så måste det också få vara. Att man kritiserar en prestation betyder det inte att man inte har tålamod med helheten och processen. Vi måste kunna ställa krav på varandra och krav på prestationen, där vi måste känna att den är acceptabel. Är den inte det så måste vi kunna ta kritiken.

– Men det handlar om att se den stora bilden. Vi ska noga inte förvänta oss att åka upp och vinna den här matchen, men man måste gå och tro på det ändå. I våra bästa dagar kan vi vinna här uppe. Det kommer att vara upp och ner. Vi har spelat tre hyfsade matcher innan Dalkurd och AIK, nu har det varit två sämre prestationer. Vi måste börja göra det vi kom överens om lite bättre.