Fansens galna resa – för att fira SM-guld?

Publicerad 2018-04-22

Fansen innan avresan från Vida Arena i Växjö.

SKELLEFTEÅ. Vad skulle du göra när favoritlaget har chansen att säkra SM-guldet?

En busslast Växjösupportrar har rullat genom Sverige i natt för hinna till nedsläpp i Skellefteå.

En resa, tur och retur, på 244 mil.

Följ ämnen

Två matcher på två dagar – och totalt 26 timmar i buss.

Det är en intensiv helg för Växjösupportrarna som vill se sitt lag eventuellt säkra SM-guldet i Skellefteå Kraft Arena i eftermiddag.

Kort efter slutsignalen i går, efter att Växjö tagit ledningen med 3–0 i matcher, startade supporterbussen utanför Vida Arena.

– Jag han bara hem och duscha. Jag var tvungen att göra det eftersom jag är trumslagare och då blir det svettigt. Sedan var det bara att åka tillbaka till arenan och hoppa på bussen, säger Oscar Gustavsson, ”tifogeneral” i supporterklubben Lakers Lakejer.

”Många var trötta”

När Sportbladet når honom vid 9-tiden på söndagsmorgonen hade bussen hinnit till Umeå och den sista sträckan innan den rullade in i Skellefteå drygt en timme senare.

En resa på 122 mil.

– Det har varit en lugn resa, många var nog trötta efter matchen i går. Vi sparar festande till i kväll, säger Gustavsson.

– Nu är stämningen förväntansfull. Vi är ett 30-tal i bussen och sedan valde några att flyga också. Vi blir nog mellan 70-100 personer på plats i Skellefteå, fortsätter han.

Kommer det här bli din mest minnesvärda resa?

– Ja, men jag tänker också på bortamatchen mot Malmö när vi åkte tåg. Då var vi upp emot tusen supportrar på plats och vi fick pris för den resan också.

Övernatta eller åka hem?

Om Växjö vinner i eftermiddag blir det klubbens andra SM-guld genom tiderna.
Då väntar nästa dilemma för supportrarna.

Ta bussen hem direkt efteråt eller övernatta i Västerbotten?

– Det blir nog en omröstning. Man vill ju hinna hem till guldfirandet på torget i morgon, skrattar Gustavsson.

När fansen sedan är hemma i Småland igen – som svenska mästare eller inte – kan de konstatera att de suttit i bussen i totalt 26 timmar och åkt 244 mil.

LÄS VIDARE