Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Poya Asbaghi

Asbaghi hoppas att Blåvitt har lärt läxan

GÖTEBORG. Dalkurd skakade Blåvitt i torsdags.

Men det blev ändå seger med 1-0.

Tränaren Poya Asbaghi vill dock inte se ett alltför försiktigt Blåvitt mot AIK i kväll.

– Vi måste våga, det är det viktigaste, säger han.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: /IBL / /IBL

Poya Asbaghi njöt av solen på Kamratgården medan han gick omkring och småpratade med spelarna efter att träningen avslutats.

Bara ”Paka” saknas

Han uppskattade också mängden spelare som just nu är i träning och tillgängliga för match. Bara långtidsskadade Patrik ”Paka” Karlsson Lagemyr är fortfarande borta.

– Vi har en väldigt bra situation med så många spelare, det är viktigt nu när det är så tätt mellan matcherna, säger Asbaghi.

Mot AIK blir det tredje matchen på åtta dagar.

– Det är viktigt att vi ställer så fräscha spelare som möjligt på benen. Med så tajt matchande kan någon spelare kanske tycka att det blir för hög belastning, då får man hänsyn till det, säger tränaren.

Fick göra en del justeringar

I senaste matchen mot Dalkurd blev det blåvita hemmalaget nästan överkört i första halvlek på Gamla Ullevi. Blåvitt var inte berett på att motståndarna skulle hitta sådana luckor i försvaret.

– Så naiva får vi inte vara igen, tycker August Erlingmark, som satt på bänken under den matchen.

– Det där är en balansgång. Vi fick göra en del justeringar. Vi ville gå in och våga vinna inför vår hemmapublik. Och det gjorde vi, vissa kanske till och med tycker att vi vågade för mycket, säger Asbaghi med ett skratt.

AIK är något annat

Topptippade AIK på Friends är något annat än nykomlingen Dalkurd hemma på Gamla Ullevi.

– Jag vill att vi ska våga lika mycket och gå in och ta för oss där också. Jag tror att vi har lärt oss av förra matchen, både vad det gäller balans i laget och beslut med bollen. Vi får inte vara rädda för att gå framåt mot AIK, säger Poya Asbaghi.