Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Stipendie möjliggör pojklagets dröm - möt eldsjälen bakom Syrianska IF

Sverige

Ali Demirci, tränare för Syrianska IF:s pojklag, hämtar och kör sina spelare till träning och engagerar sig i deras skolgång. Nu har ett stipendie från GeBortTillSport möjliggjort att klubben kan åka till Skara Sommarland cup i sommar.
- Vi har kul ihop, säger Demirci.

Som en del i initiativet GeBortTillSport har svenska idrottsstjärnor som Charlotte Kalla, Zlatan Ibrahimovic, Sarah Sjöström, Henrik Lundqvist, Anja Pärson och Börje Salming skänkt sin egen idrottsutrustning som auktionerats ut på Tradera. Auktionsintäkterna har oavkortat gått till det nyinstiftade GeBortTillSport-stipendiet där TV4 i samarbete med Folkspel stöttar initiativ som främjar alla barn och ungdomars möjlighet till idrott.

Ett stipendie delas nu ut till Syrianska IF:s pojklag med killar i åldern 11 till 13 år. Ali Demirci är eldsjälen bakom laget. Tränaren har köpt en minibuss som han använder för att köra runt i olika områden i Västerås och hämta upp sina spelare och köra dem till träningen.

Annons

Demirci har även lagt pengar ur egen ficka för att laget ska kunna åka på endagscuper. Nu möjliggör GeBortTillSport-stipendiet, på 25 000 kronor, att laget kan åka till Skara Sommarland Cup i sommar.

- Vi ska åka. Vi har kul ihop. Jag gillar dem verkligen mycket, grabbarna, säger Ali Demirci.

Se ett inslag om Ali Demirci och Syrianska IF i spelaren ovan.

Om GeBortTillSport-stipendiet

GeBortTillSport-stipendiet är ett stipendie där TV4 i samarbete med Folkspel stöttar initiativ som främjar alla barn och ungdomars möjlighet till idrott. Summan är 5 000–50 000 kronor per stipendium och beroende på ändamål.

Alla barn och ungdomar mellan 6–20 år kan ansöka till GeBortTillSport-stipendiet. Även föreningar, enskilda lag eller organisationer är välkomna att söka. Kriteriet för att ansökan ska bli godkänd är att ändamålet är avsett för barn och ungdomar mellan 6–20 år.

Publicerad 2018-04-22 kl 09:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto