Alexis Sanchez lämnar ifrån sig matchtröjan efter FA-cupvinsten mot Tottenham. Foto: TT.

Manchester United får återvända till Wembley

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United vände och vann FA-cupsemifinalen mot Tottenham. Ander Herrera sköt 2–1-målet som såg till att United får återvända till Wembley om knappt en månad.

– Vi förtjänade det. Om man delar upp matchen i olika perioder så var vi bäst i de flesta av dem, säger Uniteds tränare José Mourinho till Reuters.

Alexis Sánchez tråcklade via Romelu Lukaku fram bollen till Herrera, som kom stormande bakifrån och prickade in Uniteds segermål i 62:e minuten. Spanjorens skott såg inte otagbart ut för Michel Vorm, som i stället för Hugo Lloris vaktade Tottenhams mål. Det var Tottenhams åttonde raka förlust i en FA-cup-semifinal sedan vinsten 1991 i vad som räknas som världens äldsta fotbollsturnering i cupformat.

United har hopp om en titel

I och med segern lever hoppet om att Manchester United, som vann både ligacupen och Europa League i fjol, ska vinna en cuptitel även den här säsongen.

Semifinalen mot Tottenham, som har Wembley som hemmaplan den här säsongen, började annars inte särskilt bra för United, där Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken hela matchen. Dele Alli stötte in Christian Eriksens hårda och precisa inspel från höger till 1–0 för ”Spurs” i elfte minuten.

Det dröjde inte ens en kvart innan Manchester United hade kvitterat till 1–1. Även då höll framspelningen hög klass när Alexis Sánchez skallade in Paul Pogbas fina inlägg.

Chelsea och Southampton möts i morgon

Tottenhams Eric Dier prickade stolpen strax före paus, men Londonlaget lyckades sedan inte skapa lika heta målchanser efter Herreras mål.

På söndagen möts Chelsea och Southampton i den andra FA-cupsemin på Wembley. Finalen spelas den 19 maj på samma arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.