Andrew Calof avgjorde dagens tredje SM-final. Foto: Bildbyrån.

Växjö-stjärnan: ”Den svåraste matchen återstår”

Uppdaterad
Publicerad

Redan i morgon kan det bli guldfirande för Växjö i Skellefteå när den fjärde finalen avgörs.

– Det är en match kvar och den kommer att bli den svåraste i hela finalserien, säger Andrew Calof inför den första matchbollen.

Viktor Andrén gjorde succé för tredje finalmatchen i rad men fick i dag släppa in det första målet. Totalt har dock Växjö enorma 15-1 i målskillnad efter tre matcher. OS-målvakten Viktor Fasth, som vilat på grund av hjärnskakning, fick stå kvar i båset i första finalmatchen han var ombytt.

– Det var en lite svårare match i dag, ett vägskäl men jag tycker att vi hanterar det bra. Jag kände av nerverna i dag, de gick hårdare mot mig i dag än i de två första matcherna, säger Växjös Andrén efter tredje raka finalmatchen. Han ser fram emot morgondagens möte ett knappt dygn efter dagens match.

– Även om jag så spelat hela natten så vill jag vela spela i morgon, säger han.

Calof avgjorde i friläge

I mitten av den tredje perioden avgjordes matchen när Andres Calof gjorde 3-1 i ett friläge.

– Jag satsade på en spelvändning och fick en bra passning av (Brendan) Shinnimin, ler Calof.

SM-guldet är bara en vinst bort men Växjöspelarna släpper inte ner garden en centimeter.

– Det känns fantastisk efter den här matchen men det är en kvar och den kommer att bli den svåraste i hela finalserien, säger Calof.

Han såg ut att spräckt nollan i början av den andra perioden men målet underkändes på grund av hög klubba.  

– Det var svårt att säga om det var mål eller inte men var det var bara att fortsätta att fokusera. Det var nära även om jag inte var säker på att det var mål. Troligen tog de rätt beslut, de tittade på det en bra stund.

Skellefteå har förtvivlat svårt att göra mål.

– Det tar för lång tid för oss att ta beslut, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson i ett försök att sätta några ord på varför hans lag ännu bara har gjort ett mål i finalspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.