Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Sirius-tränaren om möjlig målvaktsvärvning: "Inte kommit så långt"

Allsvenskan

Sirius-målvakten Joshua Wicks är avstängd för doping.
Det innebär att klubben nu kan behöva värva en ny målvakt. 
- Vi har inte kommit så långt ännu, säger Sirius-tränaren Kim Bergstrand. 

Foto: Bildbyrån.

Se hela presskonferensen i spelaren.

Sirius förstemålvakt Joshua Wicks testades efter premiären mot Hammarby positivt för doping, då han hade spår av en nedbrytningsprodukt av kokain i urinet och är nu interimskt avstängd av Riksidrottsförbundet. Sirius bekräftade under presskonferensen i dag att den avstängde spelaren är just Wicks och att klubben nu kommer att bryta hans kontrakt. 

Laget har därmed just nu endast två målvakter i A-truppen att tillgå för allsvenskt spel. Gustav Nyberg, som ännu inte gjort allsvensk debut och den 36-årige assisterande målvaktstränaren Karim Fegrouch, som senast spelade från start mot Häcken.

Annons

Bergstrand berättade under presskonferensen att klubben nu enbart kan plocka in kontraktslösa spelare, samtidigt som att de har målvakter att tillgå i ungdomsleden.

- Vi har vetat om det här i knappt ett dygn och inte ens vetat vad det handlat om, så vi har inte kunnat göra någonting. Vi får se vad vi kan göra. De enda spelarna som vi kan ta in är spelare utan kontrakt, som har blivit över innan fönstret stängde. Vi har inte hunnit så långt i den processen ännu. Nu ska vi klara av det här och sedan får vi börja jobba framåt. Tills vidare har vi Gustav Nyberg och Karim (Fegrouch), samt juniormålvakten Oskar (Nilsson, målvakt i U19-laget), som vi får klara oss med, säger Bergstrand. 

Han anser dock inte att laget påverkas av avstängningen, även om han anser att Sirius tappar en av allsvenskans bästa målvakter. 

Annons

- Gruppen är jättestark och visade i går på matchen, när Josh försvann och spelare försvann från uppvärmningnen, att den är jättestark. Den blir inte svagare, men rent personellt, så kommer vi inte att kunna använda en av allsvenskans bästa målvakter. Vi har satsat resurser på att få Josh i form och att han ska leverera, vilket han också gör på fotbollsplanen. Det är klart att det blir ett stort hål att bli av med en av de bästa, och mest bärande spelarna i laget. Gruppen som sådan kommer dock att klara av att hantera det här, det är jag övertygad om, även om alla spelarna, precis som jag, är jättebesvikna. Jag är besviken på Josh för vad han ställt till med, då det drabbar oss alla, tar energi från klubben, alla ledare och spelare, säger Bergstrand. 

Joshua Wicks anslöt inför förra säsongen till klubben och startade i år i de två första allsvenska matcherna mot Hammarby och Elfsborg. 

Annons

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

Publicerad 2018-04-19 kl 18:32
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto