Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SvFF "gillade" kritiska kommentarer mot Zlatan: "En ren olyckshändelse"

Sverige (herr)

Svenska Fotbollförbundet har gillat ett antal kritiska kommentarer mot Zlatan på Instagram.
Enligt SvFF är det den mänskliga faktorn som ligger bakom.
- Det är ju en ren olyckshändelse om man råkar lägga på tummen lite för tjockt, säger förbundets kommunikatör Staffan Stjernholm till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån/skärmdump

Zlatan Ibrahimovic beslut att gå in som delägare i ett spelbolag har skapat debatt. Att vara delägare i ett spelbolag bryter mot Fifas etiska regler och skulle i så fall kunna grusa en eventuell comeback i Blågult till VM för Zlatans del (om han vill göra comeback och blir uttagen av Janne Andersson). Dessutom är förbundet tätt sammankopplat med Svenska Spel, vilket ytterligare är en försvårande omständighet för Ibrahimovics del.

När svensken för ett par dagar sedan lade upp en reklamfilm med spelbolaget som avsändare på sitt Instagramkonto fick det både positiva och negativa kommentarer. Det som är anmärkningsvärt är att Svenska Fotbollförbundets officiella konto ”gilla-markerat” flera kommentarer där hård kritik mot Ibrahimovic framförs.

Annons

På skärmdumpar som Aftonbladet hänvisar till och som även Fotbollskanalen tagit del av, ses hur SvFF:s konto bland annat gillat en kommentar som lyder: ”Skam att du (Zlatan) exponerar dig själv i dessa sammanhang. Miljontals ungdomar ser upp till dig. Vill du att de ska hamna i spelmissbruk?”.

När Aftonbladet ställer frågan till förbundets kommunikatör Staffan Stjernholm säger han att det hela är ett misstag.

- Det är ju en ren olyckshändelse om man råkar lägga på tummen lite för tjockt. Jag har svårt att se att folk skulle ta det på allvar. Och jag har tagit bort gilla-markeringarna nu, säger han till tidningen.

Enligt Stjernholm kan det vara han själv som råkat ”gilla” de aktuella kommentarerna.

- Då kan det vara jag som scrollat med för tjock tumme när jag kollat runt lite. Progressiva glasögon… Ingen hos oss skulle gilla några sådana kommentarer. Självklart inte.

Annons

Enligt Stjernholm är det flera personer som har inloggning till kontot och ”det varierar” vad gäller vem som administrerar det.

Publicerad 2018-04-18 kl 23:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto