IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården tog tre tunga poäng då man hemmabesegrade Malmö FF under onsdagskvällen. Tino Kadewere stod för två mål - och gav Stockholmsklubben årets andra seger i allsvenskan.

Djurgården inledde klart bäst och var nära att ta ledningen efter dryga 20 minuters spel. Efter att ha tagit emot ett inkast från Jonathan Augustinsson valde Kevin Walker att testa ett distansskott. Walker fick fin träff, men bollen prickade ribban.

En stund senare fick Djurgården ytterligare en fin möjlighet. Den här gången var det Tino Kadewere som hittade fram till en frispringande Aliou Badji. Badji tog dock för lång tid på sig att hantera bollen - och Malmö-försvaret hann emellan.

Annons

Målnollan spräcktes i stället direkt i den andra halvleken då Tino Kadewere tog tillvara på Jonathan Rings förarbete. Franz Brorsson misslyckades med rensning och i stället hamnade bollen hos Kadewere som kunde placera in 1-0 för hemmalaget. Det var anfallarens första mål den här säsongen.

Bortsett från ett rappt avslut från Carlos Strandberg i den första halvleken hade Malmö FF svårt att skapa lägen och i stället för en kvittering kom i stället 2-0. På en retur från Johan Dahlin efter en hörna (där Kadewere stått för nicken) höll sig återigen Tino Kadewere framme och placerade in bollen i nät.

Matchen slutade 3-0 sedan Dzenis Kozica avslutat målskyttet med ett vackert placerat avslut på övertid. Det innebär att MFF nu inkasserat sin första förlust den här säsongen. Förutom förlusten fick man dessutom se mittbacken Lasse Nielsen kliva av matchen lårskadad.

Annons

- En fantastisk seger efter besvikelsen i derbyt senast, säger Kadewere till C More.

- Två mål från mig, de första i allsvenskan det här året. Jag hoppas att det kommer mer. En otrolig seger att göra målen. Hårt arbete betalar av sig.

Startelvor:

Djurgården: Isaksson - Beijmo, Danielson, Olsson, Augustinsson - Radetinac, Walker, Ulvestad, Ring - Kadewere, Badji

Malmö FF: Dahlin - Ssewankambo, Nielsen, Brorsson, Safari - Rieks, Lewicki, Svanberg, Binaku - Jeremejeff, Strandberg.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.