SVT-experten Jonas Andersson till vänster. Till höger: Växjös Martin Lundberg och Skellefteås Jimmie Ericsson. Foto: Bildbyrån

Jonas Andersson: ”Nästa blir en måstematch för Skellefteå”

Uppdaterad
Publicerad

Det var inget snack om vilket lag som tog tag i taktpinnen i den första SM-finalen mellan Växjö och Skellefteå. Hemmaseger med hela 7-0 (!). Ett resultat som sätter otrolig press på Skellefteå enligt expert Jonas Andersson.

– Nästa match blir otroligt viktig för Skellefteå, en måstematch, säger Jonas Andersson.

– Jag tror faktiskt inte dagens siffror spelar så stor roll, det är ny match på torsdag men om Skellefteå förlorar den så blir det riktigt tungt. Då måste de besegra Växjö två gånger på bortaplan för att vinna guldet. Något som blir riktigt tufft nu när de vet hur svårt det är.

Vad är det som Växjö gör så bra?

– De är är defensivt rätt i alla zoner och lyckas ändå vara kreativa framåt. Det klarar du bara om du har en väldigt hög individuell nivå på spelarna. Växjö har dessutom en väldigt bred trupp framför allt på forwardsidan, det visar de i dag. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.