Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Efter succén - nu vill Hamad in i VM-truppen: "Jag borde vara med där"

Sverige (herr)

Fem mål på tre matcher.
Nu vill Jiloan Hamad komma med i VM-truppen.
- Jag borde vara med där, säger han.

Foto: Scanpix

Se höjdpunkter från Hammarbys seger över BP i spelaren.

Hammarby har fått en fin start med tre raka segrar och 9-2 i målskillnad i allsvenskan och bäst av alla har Jiloan Hamad varit. Hamad har svarat för fem mål och en assist och tycker nu att han borde komma med i den svenska VM-truppen.

- Nu har det gått bra. Jag gjorde fyra eller fem mål under försäsongen, januariturnén var bra och jag har börjat jättebra här i allsvenskan. Men det är inte så här att tre bra matcher och sedan ska jag med i VM-truppen utan jag måste fortsätta leverera, säger han.

- Men det är en stor dröm som jag har. Jag vet vad jag kan. Jag vet att jag inte bara kommer kunna vara med i truppen utan bidra på mitt sätt också. Jag tror att landslaget vet om mina kvaliteter. Vi får se, men jag vill in. Jag känner också att jag har den kvaliteten att jag borde vara med i truppen. Så känner jag men det är inte mitt beslut att ta. Jag måste bara köra vidare.

Annons

Borde Janne ringa dig?
- Jag hoppas att han ringer. Jag vill vara med. Det är ett av mina mål som jag satte upp inför året.

En som är imponerad av Jiloan Hamad är hans nye lagkamrat Erkan Zengin som var med senast Sverige spelade ett mästerskap. Zengin tycker också att Hamada är en spelare för landslaget.

- Det tycker jag. Han måste ju få chansen. Nu kanske han inte kan visa så mycket i allsvenskan men jag tycker han borde få chansen. Han har ju varit med i A-landslaget tidigare, så han håller för det, säger Zengin.

Den 15 maj tar Janne Andersson ut VM-truppen som får åka till Ryssland. Där väntar gruppspelsmatcher mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

Publicerad 2018-04-17 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto