Populära ligor

TV: Andra raka för HIF - nyförvärvet med hattrick

Superettan

Superettans storfavorit har fått en utmärkt start på serien.
Mot Frej kom andra raka segern efter ett hattrick av islänningen Andri Runar Bjarnason.
- Vi har ett jävligt bra lag, säger Darijan Bojanic till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Helsingborg har ett stort favorittryck på sina axlar den här säsongen. Laget har åtminstone till en början axlat det trycket på ett bra sätt. Under lördagen kom andra raka segern för HIF, när man vann med 5-1 borta mot Frej.

Stor matchvinnare blev det isländska nyförvärvet Andri Runar Bjarnason. Anfallaren blev hattrickskytt för gästerna.

Det var dock Mamudo Moro som inledde målskyttet för Helsingborg efter en kvarts spel. Bjarnason utökade sedan ledningen i den 38:e minuten när han utnyttjade ett passivt Frej-försvar och klippte in 2-0 vid den främre stolpen.

Kostas Stavrothanasopoulos gav hemmalaget en nödvändig reducering precis i slutet på första halvlek. Men i början på andra kunde Andri Runar Bjarnason ge HIF en bekväm ledning igen. 3-1 kom efter en fin lyftning från Fredrik Liverstam. Bjarnason sög snyggt in bollen och petade in sitt andra mål för dagen.

Annons

Darijan Bojanic satte 4-1 efter en vacker aktion och ett stenhårt avslut via stolpen. Bjarnason satte sedan pricken över i:et på en stabil HIF-insats med att placera in sitt tredje mål för dagen fram till 5-1 i slutminuterna.

"Kan vara en joker i VM", skriver den isländske journalisten Gudmundur Hilmarsson på Twitter om Bjarnason.

- Vi har ett jävligt bra lag. Vi vet att chanserna kommer att komma, vi måste bara jobba stenhårt hela tiden i varje match. Och det är det jag tycker att vi orkar mycket mer, och det är väl det som gör att vi är så starka där framme när våra lägen dyker upp, säger Darijan Bojanic till C More efter matchen.

För Helsingborg väntar nu AFC på Olympia i nästa match.

Publicerad 2018-04-14 kl 15:56