Foto: TT

Svor på sin dotters liv – får mål i efterhand

Uppdaterad
Publicerad

Harry Kane har gjort sitt 25:e mål för säsongen.

Ja, efter att Tottenham lyckats med en överklagan hos Premier League om att engelsmannen skulle få 2-1-målet mot Stoke – som tidigare hade givits till Christian Eriksen.

Harry Kane har nu tilldelats Tottenhams andra mål i 2-1-seger mot Stoke i helgen. Därmed snuvas dansken Christian Eriksen på äran och får nöja sig med en assist.

Kane hävdade direkt efter matchen att Eriksens inlägg – som från början såg ut att ha gått hela vägen in i mål vid bortre stolpen – egentligen hade snuddat vid hans axel innan den letade sig in i mål.

– Jag svär på min dotters liv att jag nuddade bollen, men det finns inget jag kan göra. Om de ändrar målet så ändrar de målet. Om de litar på mitt ord så litar de på mitt ord, sade Kane.

Tottenham valde att överklaga målet till Premier League för att se till att Kane skulle få sitt 25:e mål för säsongen.

”Tagit spelarens vittnesmål i åtanke”

Och nu har man fått rätt hos ligapanelen.

”På matchdag gavs målet till Christian Eriksen, men efter att ha granskat matchbilder och tagit spelarens vittnesmål i åtanke har en tre personer stor panel beslutat att den sista touchen på bollen tillhörde Kane”, skriver ligapanelen i sin motivering enligt London Evening Standard.

Den engelske landslagsanfallaren jagar Premier Leagues guldsko för flest antal gjorda mål under säsongen. Han är fyra mål bakom Liverpools Mohamed Salah – men Kane har en match mer att spela än egyptiern i säsongsavslutningen.

Kane har vunnit guldskon de senaste två säsongerna.

Mohamed Salah verkar inte helt nöjd med ligapanelens beslut:

SE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.