Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

F19-landslaget missar EM - trots vinst mot Slovenien: "Jäkligt surt"

Sverige

Svenska F19-landslaget missar sommarens EM i Schweiz.
Laget slog i dag Slovenien, men det räckte inte till avancemang.
- Det är jäkligt surt, säger förbundskaptenen Anders Johansson till SvFF:s hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Det svenska F19-landslaget gick i förra veckan in i Elite Round för gruppspel mot Holland, Ungern och Slovenien om en plats till sommarens F19-EM i Schweiz. Landslaget vann i första matchen mot Ungern med 1-0, spelade 1-1 mot Holland och behövde därmed vinna stort mot Slovenien i sista matchen för att vinna gruppen, samtidigt som Holland behövde tappa poäng mot Ungern.

Sverige höll för trycket och besegrade Slovenien med 2-1 efter Loreta Kullashis avgörande mål i den 49:e minuten, men fick trots det inte fira EM-avancemang, då Holland i sin tur besegrade Ungern med 6-0 och därmed gick vidare på bättre målskillnad. 

Annons

- Det var länge sedan man inte går vidare på sju poäng. Vi vinner två matcher och spelar lika mot Nederländerna som spelade i semifinal i U19-EM i fjol, men går inte vidare. Det är surt. Det är matchen mot Nederländerna som blir avgörande. Samtidigt kan man inte begära mer. Det är svårt att vara missnöjd efter våra resultat. Sen kan man vara missnöjd med att vi inte går till EM. Det är jäkligt surt för 99:orna att vi inte tar oss till EM. Jag tror att vi hade kunnat göra det riktigt bra där, säger Anders Johansson till hemsidan.

Sverige slutade tvåa i gruppen, tio mål efter gruppvinnaren Holland. 

Publicerad 2018-04-10 kl 19:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto