Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linköping HC

Beskedet: Nio spelare lämnar

Nio spelare lämnar Linköping HC. 

Det rör sig om Niklas Persson, Tony Mårtensson, Niclas Lundgren, Kristian Näkyvä, Jakob Lilja, Emil Sylvegård, Mathis Olimb, Ken Andre Olimb och Henrik Törnqvist. 

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tabelltvåan Djurgården blev för tuffa för Linköping. Det blev totalt fyra förluster på fem matcher i serien – och nu väntar en renovering av spelartruppen. 

Linköping har presenterat samtliga klara sortier på sin hemsida. Det rör sig om Niklas Persson, Tony Mårtensson, Niclas Lundgren, Kristian Näkyvä, Jakob Lilja, Emil Sylvegård, Mathis Olimb, Ken Andre Olimb och Henrik Törnqvist. 


MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger. 

Linköping rensar i klubben

Tony Mårtensson hade en tung återkomst till SHL och jagas av Almtuna. 

Kristian Näkyvä är klar för Örebro HK - och Niclas Lundgren ersätter Simon Bertilsson i Brynäs. Jakob Lilja ska vara klar för Djurgården. För bröderna Mathis och Ken Andre Olimb väntar troligen spel i Eisbären Berlin. 

Mr Madhawk har tidigare avslöjat att Emil Sylvegård återvänder till Malmö Redhawks och att Henrik Törnqvist är klar för SHL-nykomlingen Timrå. 

Tränaren har sagt upp sig 

Förra veckan meddelade huvudtränaren Dan Tangnes att han hade sagt upp sig, trots att han har två år kvar på kontraktet.

– Jag har haft påskhelgen på mig att fundera och kommit fram till att jag inte kommer att kunna uppbringa den energi och motivation som krävs. Därför vill jag vara ärlig mot klubben och vi har i dag suttit hela dagen med klubbledningen och gått igenom massor av olika saker, säger han till klubbens hemsida. 


LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 – datum och resultat. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.