Foto: Bildbyrån.

Mourinho: ”Det vore inte världens undergång”

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City kan säkra ligaguldet i derbyt mot Manchester United.

– Det vore inte världens undergång, säger José Mourinho inför dagens match.

Manchester City har vällt fram som ett ånglok i Premier League och toppar tabellen med 16 poäng ner till tvåan Manchester United.

I dag drabbar lagen samman och om City vinner säkrar man ligaguldet, trots att sex omgångar återstår efter derbyt.

Uniteds tränare José Mourinho rycker dock på axlarna.

– 2006 vann jag ligan med Chelsea mot Manchester United. Vi slog United med 3-0. Det var inte världens undergång. United gick inte under. Det var bara fotboll, säger han enligt Daily Mail och fortsätter:

– Det enda jag kan säga är att vi vill vinna. Vi vill inte ge dem matchen. Det är normalt att man vill skjuta upp att mästarna blir mästare. Vi vill att de blir mästare så sent som möjligt, men de kommer att bli det. Gapet är för stort. Och de förtjänar att bli mästare.

Guardiola: ”Händer aldrig igen”

City-tränaren Pep Guardiola tror inte på samma ljusblå dominans nästa säsong.

– Aldrig. Det kommer aldrig hända igen. Att vinna 18 matcher i rad igen? Aldrig. Det är omöjligt, säger han enligt Reuters och fortsätter:

– Jag vet av erfarenhet, från min tid i Barcelona, att säsongen därpå blir mycket svårare. Alla vill slå dig och du blir lite mer avslappnad.

Manchester-derbyt spelas på Etihad Stadium klockan 18.30 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.