Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Raiola efter Zlatan-uppgifterna: "Fifa kommer antagligen ändra reglerna dagen de själva vill samarbeta med ett spelbolag"

Sverige (herr)

Zlatan Ibrahimovic kan stoppas från medverkan i sommarens VM på grund av att hans engagemang i ett spelbolag bryter mot Fifa:s etiska kod, enligt Sportbladet.
Det får Ibrahimovics agent Mino Raiola att ryta till mot Fifa.
- De kommer antagligen ändra sina regler den dag de själva bestämmer sig för att samarbeta med ett spelbolag, säger Raiola till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

26 mars stod det klart att Zlatan Ibrahimovic blev ambassadör, affischnamn och dessutom delägare i ett spelbolag baserat på Malta. Engagemang i ett spelbolag bryter mot punkt 25 Fifa:s etiska kod, och enligt Sportbladet kan det göra att Ibrahimovic därför inte kommer kunna spela i sommarens VM.

Nu kommenterar Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola situationen.

- Det här verkar löjligt och fel, men att Fifa har dubbelmoral är inga nyheter, de vet inte vad de gör, säger Raiola till Sportbladet.

- Du vet nog vad jag tycker om Fifa. Det här ändrar inget. Det är en icke-demokratisk, icke-transparent organisation. De kommer antagligen ändra sina regler den dag de själva bestämmer sig för att samarbeta med ett spelbolag.

Annons

Raiola vill dock inte kommentera om han uppfattar det som att Zlatans chans att spela VM är över.

- Men det skulle inte förvåna mig om Fifa bestämmer sig för att spela fotboll med en rugbyboll i morgon, om de har en eget intresse för det. De har aldrig gjort något för spelarna, för klubbarna, eller för sporten. Det kommer att fortsätta så, säger han till Sportbladet.

Raiola vill heller inte kommentera om Zlatan vill spela i VM eller inte.

Bethard, som är spelbolaget som Zlatan gått in i, har själva kommenterat situationen och lovat att de kommer lösa den om anfallaren blir uttagen i VM-truppen.

Publicerad 2018-04-03 kl 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto