Chelsea v Tottenham 1-3

Ännu ett spöke bortskrämt.

Chelsea – Tottenham 1-3.

Alla ni som är födda 1990 eller senare har nu varit med om något ni inte varit med om tidigare, ni har varit med om att Tottenham vinner på bortaplan mot Chelsea i ligan.

Det har varit mycket snack om att Wembley var ett spöke som skulle göra vår säsong till något vi inte ska minnas med glädje, det spöket har bytt skepnad och är nu ett spöke för alla som kommer på besök.

Stamford Bridge-spöket däremot, det har varit ”levande” länge. Riktigt länge.

Det har varit gånger då det borde ha försvunnit men det har liksom inte gått.

Men nu, nu var det dags!

Mycket av snacket innan har handlat om två spelare, Toby och Harry. Toby som spelade med landslaget i veckan och som vi inte kommit överens om kring nytt kontrakt och Harry som inte spelade med landslaget i veckan på grund av sin fotledsskada.

När truppen visade sig var en av dem med, Harry Kane. Det var nog inte många som trodde på det efter de första prognoserna av hans skada. Tack ungdomliga läkkött helt enkelt!

När vi kommer till Toby så är ju Mauricio Pochettino stenhård i sin ledarstil och har varit tydlig rakt ut i media om vad som gäller.

Toby tar inte en tröja för att han heter Toby, han ska förtjäna sin plats och det gör han inte får vår gaffer just nu.

Detta kan man tycka mycket kring, speciellt en tidigare Poch-skeptiker som jag, men det är Poch som bestämmer, simple as that.

Så länge han kan behålla kontrollen över omklädningsrummet och få spelarna att köpa in på ledarstilen så är det kanon.

Finns såklart risker med en sådan ledarstil men den risken köper jag in i numera. Han är så jäkla cool vår tränare.

Matchen Det är två bra fotbollslag med många fantastiska spelare.

Det krävs perfekta insatser alternativt misstag för att det ska bli mål, more or less. Sen är det också rätt tuffa spelare som kanske inte gillar varandra sådär jättemycket. Fanns väl en del sekvenser idag som kunde renderat i något kort kan man tycka i efterhand men, hey, its football right.

Efter 30 minuter bryts dödläget i matchen när 1-0 nickas in. Chelsea slår ett högt inlägg som Lloris missbedömer och där en i övrigt mycket stabil Davinson tappar Morata. Skitmål kändes det som och inte alls särskilt rättvist.

Med 1-0 i baken började Eriksen ta för sig mer och mer. I 32:a minuten går han i djupet och misstar Chelsea-målvakten med bollen tyvärr, i 39:e drar han till en häxpipa som Caballero lyckas stå rätt på. Ingen utdelning dock.

Istället är det han som köpte sig ur ett fängelsestraff efter att ha kört ihjäl en 19 årig tjej som testar Lloris.

En viktig räddning, för ett 2-0 mål just innan paus hade känts otroligt orättvist. När de 2 minuterna av tilläggestid rullar igång får Dier ett spännande inläggsläge, tyvärr är det inte någon vidare känsla i det och bollen går ut mot inkast för de blåa. Dele räddar dock kvar bollen men bara för att hamna hos Chelsea.

Högerbacken där slarvar dock ordentligt och vi lyckas vinna tillbaka bollen som hamnar hos Eriksen och nu har han skjutit in sig för denna gången smäller det bakom en chockad målvakt. Ribba in. Så skönt! Så viktigt! Så bra Eriksen!

Andra halvlek börjar med ställningskrig. Inga stora chanser. Förrän i 60:e när Son klipper en curve ball med vänstern som målvakten i Chelsea gör en jättefin parad på med ena handen.

Son hade varit tämligen anonym innan det avslutet. Istället för mål för Son så kommer det via Dele. Domaren ger inte Verthongen frispark som han borde ha haft men denna gången gjorde inte det något för Dier får bollen istället och slår en fantastisk djupledsboll till Dele som tajmat löpningen till 100%.

Dele tar ned bollen extremt skickligt och sedan petar han in bollen i nästan samma rörelse. Så otroligt effektivt fotbollsmål och så otroligt många fina sekvenser.

Ledning på Stamford! SÅJA! Ska vi dra oss tillbaka nu och invänta ett 2-2 mål? Nej, vi kör! Verts slår en boll genom Chelseas mittfält och Eriksen touch-skarvspassar ut till Son som kommer i full fart. Son lyckas inte få bollen under Caballero men Chelsea-backarna lyckas inte rensa så då kan Dele snappa upp bollen och rulla in den till ledning 3-1!

Spöket, move out! Efter målet så försöker såklart Chelsea komma tillbaka men det blir aldrig riktigt farligt.

Vi är tighta, vi löper kopiöst, vi slänger in Harry Kane. Det är gött att vara Spursare just nu.

Matchen slut och på tavlan står det Chelsea 1 – Tottenham 3.

I tabellen är det 8p mellan lagen. Kanske möts vi igenom om drygt 1 månad, då i kampen om FA-cupen. Bring it!

Vi kan inte vänta!

Betyg

Lloris – 6 (slarvet vid 1-0 kan kosta 3 poäng, i övrigt stabil med ett par bra räddningar)

Trippier – 8 (genomgående bra passningsspel och en mycket stabil defensiv insats)

Davinson 7,5 (missar Morata vid målet och är lite kantig ibland men han är 21 år och håller Toby A långt från startelvan. Det är coolt!)

Verthongen 9 (Så bra han är, onödig stämpling på landslagskamraten i slutet som kunde kostat ett rött men i övrigt top notch)

Davies 8 (Gör det svåra enkelt, så stabil och sätter sig aldrig i svåra situationer)

Dembele 8 (Har, oväntat nog, ett par felpass men i övrigt är det en grym insats arbetsmässigt)

Dier 8 (En assist till ledningsmålet och ett gäng tuffa situationer, en hjälpgumma som kan spela på många positioner och ger allt)

Eriksen 9 (Mål, assist och delaktig i det mesta. Tar även ett defensivt jobb som är lätt att glömma i all offensiv skicklighet)

Lamela 7 (Tar ett defensivt ansvar och krigar hela tiden. Ovårdad i vissa situationer men på det stora hela en mycket bra insats)

Son 7 (Inte den bästa matchen men gör ett fantastiskt jobb i förstapressen och löper löper och löper. Är högst delaktig i 3-1 målet)

Dele – 9 (2 mål, ständigt delaktig och höll sig i skinnet idag utan att vara oblyg)

Come on you Spurs! / Tottenham till I die / josjos54 / Johan Sjöström (f.d ordförande i THSS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*