Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK Fotboll

AIK:s hyllning på nya matchtröjan

Här är AIK:s nya matchtröja - där klubben hyllar Nils-Eric Johansson med ett speciellt emblem.

Mittfältsstjärnan Kristoffer Olsson kallar den nya tröjan "perfekt".

– Jag tror många supportrar kommer att gilla den.

I en intervju med SportExpressen berättar Olsson också om guldsatsningen, lagsammanhållningen och nya rollen.

Kristoffer Olsson med nya matchtröjan.
Foto: NIKE
Nya matchtröjan.
Foto: NIKE

AIK har satsat rejält inför 2018 och värvat in spelare som Nabil Bahoui, Tarik Elyounoussi, Stefan SIlva, Enoch Kofi Adu, Joel Ekstrand och Robert Lundström - för att nämna några av de tunga namnen. 

När de nu bara är drygt en vecka kvar till den allsvenska premiären och nyckelspelaren Kristoffer Olsson ser fram emot premiären mot Dalkurd. 

– Alla vet om att vi satsar så klart och det är kul att klubben har tagit in lite namn. Det är bara positivt och inte bara inåt i truppen att vi satsar utan alla vet det utåt också. 

– Sedan gäller det att få ihop det. Alla måste komma in i det också och jag vet själv att det kan ta litet tid. För vissa går det snabb, andra behöver lite tid. Men det ser bra ut. 

Vad säger du om försäsongen?

– Man tror alltid att man börjar på 100 men det känns bättre för varje vecka som har gått. Nu gäller det att hålla sig skadefri .

– När man är här varje dag och kämpar för AIK varje dag så blir det att man blir AIK:are. Man vet hur AIK fungerar som klubb nu och har lärt känna alla spelare, ledare och tränare. Nu har man fått känna på AIK-pulsen. 

Foto: NIKE

”Trivs i en mer offensivare roll”

FC Rostov ville köpa loss dig, men AIK sa nej. Vad tänker du kring att du blev kvar?

– Jag vet att det var intresse där, men det är bara smickrande. Jag är nöjd över att vara kvar i AIK och det känns bra. Jag vet att om jag gör det bra kommer det fortsatt att vara intresse. Det blir så i en klubb som AIK. 

– Det är mer en bonus också. Jag stressar inte i väg utan ser fram emot säsongen. Det här kommer att bli en rolig säsong. 

Kommer du få en offensivare roll nu när AIK värvat in Enoch Kofi Adu?

– Ja, det tror jag. För egen del tror jag att det kommer att passa bra, jag trivs i en mer offensivare roll där man kan hota mer så. 

– Som jag sagt tidigare är det roligare att vara med högre upp. 

Hur ser du på lagsammanhållningen ni har i AIK?

– Den är fantastisk. Det är lätt för alla nya att komma in i gänget, det märkte jag när jag kom. Ibland kan det inte vara så lätt i en storklubb, men här känns det så. 

– Sedan när sådana grejer som med Nisse händer, som är skittråkigt och ledsamt för framför allt honom och hela laget. När sådana grejer händer är det viktigt att ha en bra sammanhållning i truppen och det har vi. Vi svetsar oss samman och blir starkare. Det visade  vi inte minst när matchfixningsskandalen skedde förra säsongen. 

”Malmö FF är väldigt bra...”

Vad är det som gör att man svetsas samman då?

– Man pratar väldigt mycket med varandra och stöttar varandra. Det är något som gör att man gå ihop ännu mer som lag och grupp. 

Vad tänker du om guldracet ?

– Det kommer bli tufft. Malmö FF är väldigt bra och det är mycket snack om vi och dem. Men sedan finns det andra lag också som kan blanda sig i. 

– För vår del handlar det om att inte ha sådana dippar som vi hade. Att vi även måste göra en bra vår. Vår trygghet är att vi har 20 bra spelare och att det är hård konkurrens. 

Är det bara Malmö FF som du ser som utmanare om SM-guldet tillsammans med er?

– Nej, men det kommer att bli tufft. Sedan finns det lag som har hög målsättning som inte presterat något. 

Vilket lag då?

– Nej, men det är vissa lag. Det är ändå Malmö FF som får ses som favoriter. ÖFK har visat att de kan leverera i Europa. 

AIK har inför säsongen fått en ny matchtröja som presenteras under fredagen. 

Tanken med den nya tröjan är att framhäva det "historiska AIK-märket".

– Den är perfekt. För oss som inte är så bitiga är det en bra passform. Jag gillade framför allt kragen och färgen på tröjan. Jag tror många supportrar kommer att gilla den, säger Olsson.

Hyllar Nils-Eric Johansson 

För att hylla lagkaptenen 

, som tvingades att sluta på grund av hjärtproblem inför den här säsongen, kommer AIK också spela med ett speciellt emblem där Nisse finns avbildad, hans nummer fyra finns med och där texten ”Vår kapten” finns skriven. Emblemet kommer att sitta på tröjärmarna.

Emblemet
Foto: AIK

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018. 

LÄS MER: Expressens allsvenska magasin – 220 sidor inför säsongen.  

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.