171020 Leksands trŠnare Leif Carlsson jublar efter seger 4-0 i ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan Leksand och Karlskoga den 20 oktober 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
Nyheter

Leksand krånglade sig ur greppet – nu är revanschmötet mot rivalen nära

Favorittippade Leksand var riktigt illa ute mot Oskarshamn i den första playoffmatchen om en plats i direktkvalet. Men i förlängningsspelet kunde Daniel Pietta med sitt andra mål för matchen avgöra matchen som slutade 5-4.

Matchen startade på sämsta sätt för Oskarshamn som redan efter tre minuter fick backen Björn Karlsson skadad efter en närkamp med Leksands Emil Bemström. Nästan sju minuter senare serverade Olle Alsing Johan Porsberger öppet mål och 1-0 till Leksand var ett faktum.

Oskarshamn har på slutet varit vassa i powerplay och i slutet av perioden fick de visa det är backen Marcus Björk smaskade dit kvitteringen.
— Jag tycker vi är bättre, sa Johan Porsberger till C More i den första pausen.

Det hade Porsberger rätt i, men i den andra blev det andra bullar då Leksand såg riktigt skakade ut. Med 5:33 kvar av perioden kom Arsi Piispanen och sopade in en retur från Lucas Elvenes vid den bortre stolpen.

Senare i perioden skapade Oskarshamn chanser fram till 1-3 men Robin Rahm klev fram och räddade Leksand
– Vi är inte alls på tå och vi kommer inte upp på den nivå vi kan. Det är tråkigt att se, sa Leksands Anton Karlsson.

Men Leksand krånglade sig ur Oskarshamns grepp. 14 sekunder in i den tredje perioden gav Daniel Pietta Leksand ett välbehövligt mål när han trädde in pucken bakom Christoffer Rifalk som vaktade Oskarshamns mål.

Bara minuter senare kunde Oskar Lang ge Leksand ledningen i boxplay och efter halva perioden passerad kunde Patrick McNally göra 4-2.

Men Oskarshamn skapade spänning i matchen när Mikael Kuronen med sex minuter kvar reducerade. Och med 1:18 kvar kvitterade Marcus Björk för Oskarshamn.
— Vi ger aldrig upp, sa kvitteringsskytten.

Leksand hade sedan ett kanonläge att avgöra redan 14 sekunder in på förlängningsspelet, men det blev inget mål. Med nästan halva perioden spelad ådrog sig Oskarshamn ett lagstraff för för många spelare på banan. Men Leksand lyckades inte få in en avgörande puck. Då.

12:53 kunde Daniel Pietta med sitt andra mål för matchen avgöra tillställningen. Tränaren Leif Carlsson tycker dock Leksand skulle avgjort på full tid.
— Vi ska inte hamna där. Vi ska kunna stänga matchen vid 4-2, sa han.

Match två mellan lagen spelas i Oskarshamn på torsdag. Vinst för Leksand där så väntar ett revanschmöte mot Mora som slog ut Leksand i fjolårets direktkval.