Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Experten efter Potters förlängning: "Det han gjort med ÖFK är unikt"

Allsvenskan

Graham Potter förlänger sitt ÖFK-kontrakt med fyra år.
C Mores expert Anders Andersson är full av beundran för vad engelsmannen uträttat.
- Det är unikt och historiskt, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Under tisdagen blev det officiellt att Graham Potter förlängt sitt kontrakt med Östersund i ytterligare fyra år. Ett för många ganska överraskande besked, inte minst på grund av att succétränaren rapporterats vara aktuell för ett flertal klubbar i Premier League.

- Jag trivs så fantastiskt bra i den här klubben med spelare, ledare och alla andra människor som är involverade. Jag trivs också att bo här i Jämtland så jag kan inte ge något svar på hur länge jag är kvar. Jo, förresten, det kan jag. När jag känner att jag inte längre kan utveckla och förbättra det här laget. Då tackar jag för mig, sa Potter själv till OSD Sport.

Annons

C Mores expert Anders Andersson menar att förlängningen visar på att Potter håller andra värden högt, inte bara möjligheten att få träna en så stor klubb som möjligt.

- Det är en speciell man och en speciell tränare. Alla hyllar hans egenskaper att se människan. För honom är nog de värdena stora, i förhållande till att ta ett ta ett Premier League-lag. Jag såg något liknande uttalande för någon vecka sedan och tänkte att han kanske kunde bli kvar trots allt. Han har varit där lång tid så han måste verkligen trivas. Lite överraskande, men jag känner inte honom och han verkar vara en fantastisk människa. Det säger den här förlängningen också, han värderar nog saker i livet som inte är att gå till högstbjudande.

Han har gjort så mycket med Östersund redan, hade du tänkt att han skulle ta ett kliv i en annan riktning?

Annons
- Ja, kanske någon gång i alla fall, med tanke på framgångarna han har haft och hur mycket hyllningar han fått. Lite förvånande är det, samtidigt har han sagt många gånger att han trivs bra. Sedan är det ju ingenting som säger att han ska vara där fyra år heller.

Andersson är tämligen övertygad om att det i det nya avtalet för Potters del finns möjlighet att lämna klubben om rätt erbjudande dyker upp.

- Ja, Östersund har Potter att tacka för så mycket så att jag tror garanterat att han har något sånt.

Vad är det Graham gör så bra?
- Vi har ju haft turen att följa Östersund och Potter sedan de kom upp i superettan. Det är ett ledarskap som spelarna unisont hyllar och när man kan lyckas få spelare som inte varit på någon högre nivå att spela ut allsvenska klubbar under sin första säsong och sedan göra det i Europa första gången man är där; det är svårt att beskriva hur stort det där är. Det han gör med Östersund är något utöver det vanliga, något unikt och något historiskt. Det är rätt häftigt att han stannar kvar ändå. Det tycker jag.

Annons

Kan den här förlängningen bidra till att spelarna som ryktas kunna lämna stannar längre i ÖFK?
-  Det kan vara så. Jag är ganska säker på att om det inte varit VM så hade Östersund varit av med Ghoddos och Sema, men detta kan absolut, definitivt, vara något som gör att de stannar.

Publicerad 2018-03-20 kl 20:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto