Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Toulouse

Hammarby-frågan som får Durmaz att börja asgarva

Speltiden i klubblaget Toulouse har varit sparsam den här säsongen. 

Nu berättar Jimmy Durmaz att före detta landslagskollegan Erkan Zengin har försökt övertala honom att gå till Hammarby. 

– Han vill ju spela med mig, säger Durmaz.

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Toulouse befinner sig i ett utsatt läge i Ligue 1 med endast en poäng tillgodo ovanför nedflyttningsstrecket. Både Jimmy Durmaz och Ola Toivonen har svårt att få speltid. 

– Det betyder jättemycket att ha Ola i laget och att ha någon att hänga med och snacka svenska när ingen av oss får spela, säger Durmaz. 

– Vi kör för oss själva efter träningarna och det är alltid skönt att ha den andre då, ibland är man lite nedstämd och orkar inte träna och då kan man alltid peppa varandra. 

Vad får du för anledning till att du inte spelar? 

– Ingen alls. Jag har inte fått höra någonting, men det är så det är ute i Europa. Man får inte höra så mycket. 

Hur går tankarna inför ett klubbyte till sommaren? 

– Det är inte aktuellt att stanna i Toulouse om jag ska fortsätta sitta och frysa på en bänk. Sedan får vi se om de släpper mig eller inte, det är en annan fråga. Men jag har bara ett år kvar. 

"Erkan har försökt övertala mig"

Men att flytta hem till allsvenskan är däremot inte aktuellt än, trots att den gode vännen och före detta landslagskollegan Erkan Zengin har försökt locka honom till Hammarby. 

– Jag har ju en riktig bror i Hammarby, min lillebror, och så kom Erkan dit nu. Det kommer att bli roligt med honom i allsvenskan, det kan jag garantera. Även Jiloan och Tankovic som jag känner bra är i Hammarby, men Erkan har försökt övertala mig lite. 

På vilket sätt har han försökt? 

– Han vill ju spela med mig, vi spelade tillsammans i landslaget i tre år och har alltid velat spela tillsammans i ett klubblag. Vi får se när och om det blir. Vi har ständig kontakt och vet alltid vad den andre gör.

"Malmö är nummer ett"

Under vintern dök det upp nya rykten om en återkomst i Malmö FF för Jimmy Durmaz.

– Det var bara rykten, det är ingen som har tagit kontakt med mig. Det är inte aktuellt just nu att återvända till allsvenskan, jag fyller 29 om några dagar och känner att jag har några år kvar ute i Europa. Men om jag återvänder till allsvenskan är det klart jag vill återvända till Malmö, de är nummer ett för mig. Men då handlar det om att de ska vilja ha mig också, vill de inte det får man acceptera det, säger han. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Fixar du 13 rätt? Spela på Stryktipset och gör upp om miljonerna!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset