Ingen avstängning för Lindström

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås stjärna Joakim Lindström crosscheckade Färjestads Oskar Steen i ansiktet. Men det blir ingen längre avstängning. Något som förvånar Steen.

– Crosscheckar man någon i ansiktet tycker man ju att det kunde leda till något, säger han till SVT Sport.

Det var i måndagens inledande kvartsfinal mellan lagen som Lindströms crosschecking träffade Steen i ansiktet. Lindström tonade efteråt ner händelsen.

– Jag har svårt att se att det blir avstängning, sa han efter matchen till TT.

– Jag tycker att klubban tar i bröstet, sen vet jag inte om den åker upp eller vad det är som händer. Men skönt att han kunde spela vidare.

Stjärnan fick matchstraff för tilltaget, men något mer straff tycks det inte bli. Idag meddelade disciplinnämnden att det inte kommit in någon anmälan mot Lindström, som alltså kan spela i kvartsfinalserien. Först att rapportera om det var Aftonbladet.

– Vi har inte fått in någon anmälan, säger Cattis Zethelius, adjungerad sekreterare i disciplinnämnden, till SVT Värmland.

Steen: ”Träffade mig mig på hakan”

När SVT Sport idag talade med Oscar Steen hade fortfarande ont i ansiktet, där klubban träffade på hakan.

– De gör ju sin bedömning och har väl tittat på bilder och så... Men crosscheckar man någon i ansiktet tycker man ju att det kunde leda till något, säger han.

– Jag har inte varit med så länge, så jag har inte så stor erfarenhet av sånt här, men det känns ju som något man kan bli straffad för, forsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.