Foto: Bildbyrån

Lindströms tilltag kan ge lång avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Lindström gav Skellefteå en drömstart när han gav sitt lag ledningen 45 sekunder in i kvartsfinalserien mot Färjestad i går. Men innan första perioden var slut hade han ådragit sig matchstraff – och Skellefteå riskerar nu att få klara sig utan honom i kvartsfinalserien.

Det var i slutet av den första perioden som Lindström direkt efter tekning crosscheckade Oskar Steen i Färjestad, två gånger. Den andra smällen tog rakt i ansiktet på Färjestads JVM-spelare. 

Skellefteå-forwarden åkte ut i 5+20 minuter för crosschecking mot huvudet efter tilltaget.

– Jag tycker att det är en kampsituation och jag försöker trycka bort honom från pucken, säger Joakim Lindström till TT och tillägger:

– Jag tycker att klubban tar i bröstet, sen vet jag inte om den åker upp eller vad det är som händer. Men skönt att han kunde spela vidare.

”En nyckelspelare”

Disciplinnämnden ska ta upp händelsen under tisdagen – poängkungen Lindström riskerar då flera matchers avstängning i SM-slutspelet.

– Det är en nyckelspelare i vårt lag men vi har många andra bra spelare som kan kliva fram och fylla hans plats. Jag såg inte den situationen så tydligt och jag har inga direkta kommentarer om det, säger kedjekamraten Oscar Möller till C More.

Skellefteå vann matchen med 3-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.